Sveiki obuolių ir varškės keksiukai be cukraus

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
Sveiki obuolių ir varškės keksiukai be cukraus
Autorius apie receptą: Mano mėgstamiausi pusryčių keksiukai. Tokie tarsi mini varškės apkepukai, tik man dar skanesni. Juos kepant visi namai pakvimpa jaukiai rudeniškai. Kaip visada maniškiuose Mano mėgstamiausi pusryčių keksiukai. Tokie tarsi mini varškės apkepukai, tik man dar skanesni. Juos kepant visi namai pakvimpa jaukiai rudeniškai. Kaip visada maniškiuose receptuose, pagaminti lengva, o receptas tikslioms proporcijoms nelabai reiklus. Šie keksiukai gardūs ir karšti, ir šalti, tad galite iškepti jų kad ir dvigubą porciją - užteks ir pusryčiams, ir skaniai, maistingai vakarienei. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
200 gramų varškės
2 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas bananų (gerai prinokusio)
2 šaukštai miltų
1 žiupsnelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2.
Varškę ir bananą sudėkite į virtuvės kombaino indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Jeigu kombaino neturite, galite trinti rankiniu elektriniu trintuvu. Paragaukite, ar pakanka saldumo. Jeigu mėgstate dar saldžiau, galite įdėti šiek tiek medaus. Įmuškite kiaušinius, sudėkite miltus, įberkite cinamono ir viską labai gerai išmaišykite.
3.
Obuolius nulupkite is supjaustykite kubeliais. Sudėkite į tešlą ir išmaišykite. Masę dėkite į sviestu ar aliejumi pateptas keksiukų formeles.
4.
Kepkite 180 laipsnių orkaiteje apie 25 - 30 minučių. Išėmus iš orkaitės leiskite truputi atvėsti, o tada jau gardžiuokitės. Aš keksiukus dar papuošiau kokoso drožlėmis ir trupučiu tirpinto juodo šokolado, bet tik kad pamaloninti saviškį estetizmą, nes tikrai skanu ir be papildomų pagardų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (20)
rusnė
2024-01-15 10:57
skanu ATSAKYTI
Alma
2023-11-14 12:54
O tai cukrus, ir sviestas kur? ATSAKYTI
Judita
2023-11-14 16:07
Juk be cukraus jie gaminami, net pavadinime rašoma, kad be cukraus. O sviestas taip pat nenaudojamas, nebent kepimo formelėms patepti. ATSAKYTI
Agnė
2022-05-28 17:56
Be miltų? ATSAKYTI
Ieva
2022-05-30 09:55
Parašyti miltai ir ingredientuose, ir eigoje ;) ATSAKYTI
Sigita
2020-12-05 20:39
Ačiū už receptą, kepu jau kelintą kartą, labai skanu ATSAKYTI
Dovilė
2020-06-12 12:57
Man tai nesvarbu ar čia keksiukais ar apkepiukais galima vadinti, bet gavosi labai skaniai! Kepiau vaikui, tai pirmas varškės gaminys, kurį jis valgo! Man labai skanu ATSAKYTI
Aiste
2020-04-09 11:38
Mano vaikas nemegsta varskes apkepo, tai taip ir nesugalvojau kur ja galeciau panaudoti. Labai patiko sitas receptas, aciu! ATSAKYTI
Taura
2019-09-13 18:15
Labai patiko! ATSAKYTI
Rasa
2018-10-24 15:52
Tikrai panasiau i apkepa, bet mums patiko, kartosim :) ATSAKYTI
Rasa
2018-01-16 16:00
Na, ka gi, isbandziau recepta. Man nepatiko, bet cia aisku skonio reikalas. Tik noriu pasakyt, kad kas jau kas, bet tai tikrai nera KEKSIUKAI. Tai yra tiesiog varskes apkepas su obuoliais keksiuku formose. Gal nereiketu klaidint su pavadinimu.... ATSAKYTI
Dovilė
2018-01-16 22:23
Liūdna, kad nepatiko. Na bet visų mūsų skoniai skirtingi, svarbiausia bandyti ir atrasti, kas tinka. Nebandžius juk nežinosi.

O kas dėl pavadinimo, tiesiog mes šeimoje juos vadiname keksiukais (turbūt dėl formelių, kuriose kepu), todėl taip ir užvadinau, bet recepto aprašyme, jeigu užmestumėte į jį akį, tą ir minėjau, jog jie labiau yra tarsi mini varškės apkepukai, jų tekstūra tikrai labiau primena būtent varškės apkepą ir tas man juose labai patinka. Bet visi esame skirtingi, kas vieniems patika, kitiems gali kliūti. O kad būtų panašesni į keksiukus, reikėtų dėti daugiau miltų ir įdėti šiek tiek kepimo miltelių. Bet tada jau ne visiškai sveikesnio kasdienio maisto užmanymą atitktų, tad gaminčiau labiau kaip desertą negu kaip pusrytį :) ATSAKYTI
Kristina
2017-11-28 14:33
O kokio riebumo varškę reik dėti? ATSAKYTI
Dovilė
2017-11-29 12:38
Aš paprastai dedu 9 proc., bet ir su liesesne pavyktų, na tik su riebesne visada būna truputį skaniau :) ATSAKYTI
Danguolė
2017-10-29 13:42
Labas, Dovile, nezinau, kodel jie man subliusko, kai iskepe ir atidariau orkaite. Tiesiog akyse :( ATSAKYTI
Dovilė
2017-10-29 17:16
Na jie nebūna tokie smarkiai iškilę kaip įprasti keksiukai, tokie labiau varškės apkepukai maži gaunasi ir ištraukus kažkiek susileidžia. Bet man jie kepdami paprastai labai smarkiai neiškyla, tad nebūna kam smarkiai ir subliūkšti. Galbūt šiek tiek pritrūko kepimo trukmės ar temperatūra kiek per didelė (orkaitės būna skirtingos).

O skonis kaip? ATSAKYTI
Danguolė
2017-10-28 18:11
Kažin, jei kvietinius miltus pakeisti avižiniais? ATSAKYTI
Dovilė
2017-10-28 18:37
Drąsiai galite pakeisti tiek avižiniais miltais, tiek grikių miltais. Esu taip dariusi ir skaniai pavyksta irgi :) Miltai čia atlieka tiesiog drėgmės sutraukimo vaidmenį, tad tinka bet kurios rūšies ATSAKYTI
Rūta
2017-05-02 08:39
Gavosi, tikrai labai skanūs, bet man užsidėjo storokas plutos kiekis, o vidus skystokas, spėju taip neturėjo gautis, gal žinot ką padariau ne taip? ATSAKYTI
Dovilė
2017-05-04 12:34
Galėjo būti per karšta orkaitė arba galbūt ne visai įkaitusi, kai į ją pašovėte. Kitąsyk pabandykite kepti šiek tiek mažesnėje temperatūroje, bet truputį ilgiau, nes nutinka, kad orkaitės ilgainiui šiek tiek "išsireguliuoja" ir nebūtinai ta temperatūra, kurią nustatome, būna iš tiesų tokia, kuri orkaitėje palaikoma. Na ir geriausia dėti į vidurinę orkaitės lentyną, kad ne per arti viršaus ar apačios būtų.

O šie keksiukai iš tiesų nebūna tokie kaip įprasti, vidus nesigauna visiškai sausas, labiau panašesnis į varškės apkepo. Bet skysti man jie irgi nebūna. Pabandykite paeksperimentuoti su žemesne orkaitės temperatūra ir kepimo laiku, tikrai turėtų pavykti :-) Obuoliai, kuriuos aš naudojau, tokie irgi vidutini dydžio buvo. Jeigu obuoliai labai dideli, turėtų užtekti ir 1 ar 1.5 obuolio arba tada truputį daugiau miltų įdėti.

Arba dar keksiukų formelės, kurias naudojote, galbūt labai didelės. Aš naudojau tokias standartines nedidukes. Kepant didesnėse (būna kartais tokių gana didelių silikoninių), reikėtų ilginti kepimo laiką ir truputį sumažinti temperatūrą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital