Švediškos Užgavėnių bandėlės "Semla" - nerealiai skanios!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Švediškos bandėlės su kremu semla
Švediškos bandėlės su kremu semla
Švediškos bandėlės su kremu semla
Švediškos bandėlės su kremu semla
Švediškos bandėlės su kremu semla
Švediškos bandėlės su kremu semla
Švediškos bandėlės su kremu semla
Autorius apie receptą: Kviečiu nustebinti artimuosius šiois puikaus skonio bandelėmis. Semla bandelės tradiciškai Švedijoje valgomos ir gaminamos per Užgavėnes (Švedijoje ši diena vadinama - Kviečiu nustebinti artimuosius šiois puikaus skonio bandelėmis. Semla bandelės tradiciškai Švedijoje valgomos ir gaminamos per Užgavėnes (Švedijoje ši diena vadinama - Fettisdagen arba '' Riebusis antradienis'') su stikline pašildyto pieno ar be jo. Jų istorija labai sena, šaltinyje radau, kad jų kepimo pradžia buvo net ~1250 m. Bet tuomet semla buvo tiesiog paprasta kvietinė bandelė, valgoma per pasninką. Vėliau liaudis ėmė semlas skaninti marcipanų ir plaktos grietinėlės įdarais, tik grietinėlė buvo nesaldinama. Na bet aš pasirinkau jau patobulintą variantą ir maniškės semlos gerokai pasaldintos - tiek pačios bandelės, tiek plakta grietinėlė. Beje, šios bandelės dažnai gaminamos ir su aviečių įdaru (vietoj marcipano). Net jei tingisi ar nesinori gaminti įdaro, vis tiek siūlau išsikepti šias bandeles, nes jos ir vienos mums pasirodė nerealiai skanios. (...daugiau) Reda, Miss Dish
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
500 gramų miltų
1 stiklinė pieno
75 gramai sviesto
1 vienetas kiaušinių
25 gramai šlapių mielių (arba 8 g sausų)
4 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šlakelis pieno
Įdarui:
500 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų marcipanų masės (arba aviečių uogienės)
5 gramai grietinėlės standiklio (pusė pakelio)
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į didesnį dubenį suberti miltus, padaryti duobutę, sudėti mieles ir įpilti truputį šilto pieno, palikti kelioms minutėms.
2.
Likusį pieną su sviestu pašildyti, kol sviestas ištirps, pravėsinti ir supilti į dubenį su miltais ir mielėmis. Taip pat suberti cukrų, druską, kardamoną (jei naudojate) ir įmušti kiaušinį. Užminkyti tešlą. Minkyti gana ilgai, kol tešla taps beveik nelimpanti prie rankų (10-15 min.), nors truputį ji bus lipni (jei atrodo, kad tešla nevaldoma, pridėkite dar šiek tiek miltų). Suformuoti kamuoliuką, įdėti atgal į dubenį, uždengti švariu rankšluostėliu ar maistine plėvele ir palikti šiltai pakilti, apie 1 h - 1 h 30 min. (pakilti turi dvigubai).
3.
Kai tešla pakils, lengvai perminkyti, padalinti ją į 15 lygių dalių (aš tai dariau svarstyklių pagalba) ir suformuoti apvalias gražias bandeles, paliekant nemažus tarpus sudėti jas ant skardos išklotos kepimo popieriumi, pridengti ir leisti dar kartą pakilti ~ 30-40 min.
4.
Pakilusias bandeles aptepti kiaušinio / pieno plakiniu ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 210-220 C temperatūros, kepti 10 min.
5.
Iškepusias bandeles atvėsinti, tada perpjauti perpus išilgai, su šakute šiek tiek išskobti bandelių apatinę dalį.
6.
Išskobtus trupinius suberti į dubenį, sudėti marcipanų masę (vietoje jos galima naudoti tirštesnę aviečių uogienę) ir užpilti 2-3 šaukštus grietinėlės. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Sutepti ją į bandelių išskobtas vietas.
7.
Likusią atšaldytą grietinėlę išplakti, į plakimo pabaigą pagal skonį suberti cukraus pudrą ir grietinėlės standiklį. Krėsti į konditerinį maišelį su antgaliu ir gražiai negailint užpurkšti ant kiekvienos bandelės apatinės dalies. Tada atsargiai, vos vos spaudžiant uždėti bandelių viršutines dalis.
8.
Bandelių viršų pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital