Švediški imbieriniai sausainiukai - plonučiai, trapūs ir labai skanūs!

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Švediški imbieriniai sausainiai
Švediški imbieriniai sausainiai
Švediški imbieriniai sausainiai
Autorius apie receptą: Tešlą išties reikia kočioti labai labai plonai, tuomet sausainiai bus traškūs - kaip tikri parduotuviniai imbieriniai sausainukai! Jei tešla bus iškočiota nepakankamai Tešlą išties reikia kočioti labai labai plonai, tuomet sausainiai bus traškūs - kaip tikri parduotuviniai imbieriniai sausainukai! Jei tešla bus iškočiota nepakankamai plonai - iškepę sausainiai bus kieti. Cukrų galima dėti tik baltą, bet jei dėsite rudojo, sausainiai bus tamsesnės spalvos. Iš nurodytų ingredientų pagaminsite apie 150 nedidelių sausainių. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų miltų
200 gramų skysto medaus (naudojau tamsų)
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
150 gramų rudojo cukraus
140 mililitrų grietinėlės
100 gramų cukraus
1 šaukštelis sodos
0.5 šaukštelio cinamono
0.5 šaukštelio malto imbiero
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį persijojame miltus, sodą ir prieskonius. Kitame inde išplakame iki standumo grietinėlę. Atskirame dubenyje mikseriu išplakame minkštą sviestą ir cukrų iki purios masės. Sumažiname plakimo greitį ir į sviesto masę įplakamę medų ir grietinėlę. Paplakame, kol viskas tarpusavyje susimaišo (ne ilgiau). Suberiame persijotus birius produktus, ir plakame (arba maišome šaukštu), kol viskas gerai susimaišo į vientisą tešlą. Tešla bus lipni - tokia ir turi būti. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę, padarome disko formą ir atšaldome šaldytuve ne mažiau 2 val. (galima šaldyti iki 2 dienų), kol tešla taps kieta.
2.
Imame ketvirtadalį tešlos, pabarstome stalą miltais ir iškočiojame kuo plonesnį lakštą (2 mm storio; apie 35 cm. skersmens). Formelėmis išspaudžiame sausainukus ir atsargiai perkeliame ant kepimo popieriaus, tarp jų palikdami 0.5 cm. tarpus.
3.
Kepame iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 6 minutes. Sausainiai iš pradžių šiek tiek iškyla, o paskui subliūkšta - tuomet galima juos traukti iš orkaitės. Neperkepkite, nes sausainiai įgaus karstelėjusį skonį! Atvėsiname ant grotelių. Laikyti galima apie savaitę sandariame inde. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Aušra
2018-12-20 00:35
Recepte nėra kiaušinio,taip turi būti? ATSAKYTI
Dalia
2018-12-20 17:48
Šiame recepte nebūtina, be kiaušinio sausainukai būna traškesni. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital