Švediški mėsos kukuliai padaže

AUTORIUS:
Laimutė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Švediški mėsos kukuliai padaže
@Shutteratock
Autorius apie receptą: Dar skanėsni nei Ikea parduotuvėje! Minkšti ir labai gardūs, su puikiu padažu, ypač šeimai patinka juos valgyti su bulvių koše ir garuose virtais žirneliais. Dar skanėsni nei Ikea parduotuvėje! Minkšti ir labai gardūs, su puikiu padažu, ypač šeimai patinka juos valgyti su bulvių koše ir garuose virtais žirneliais. Laimutė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų jautienos faršo
1 vienetas kiaušinių
50 gramų svogūnų
30 gramų maltų džiūvėsėlių
1 pundelis petražolių
2 skiltelės česnako
1/4 šaukštelio prieskonių maltai mėsai
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis malto muskato
Kepimui:
25 gramai sviesto
1 šaukštas aliejaus
Padažui:
500 mililitrų sultinio
200 mililitrų grietinėlės
3 šaukštai miltų
50 gramų sviesto
1 šaukštas vorčesterio padažo
1 šaukštelis dižono garstyčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną smulkiai sukapoti, įspausti česnaką, sudėti faršą, džiūvėsėlius, prieskonius mėsai, muskatą, berti druskos, pipirų, įmušti kiaušinį. Kruopščiai perminkyti.
2.
Iš maltos mėsos masės drėgnais delnais formuoti maždaug graikinio riešuto dydžio kukulius.
3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir ištirpinti 25 gr sviesto. Keptuvėje iš visų pusių apkepinti kukulius, kol apskrus. Aš kepinu po kelis, kad tarpusavyje nesiliestų ir būtų patogu vartyti. Nesudėkite į keptuvę vienu metu per daug kukulių, nes jie ne keps, o iš mėsos išsiskirs daug sulčių ir ims troškintis. Apkeptus kukulius dėkite šiltai, kol iškepsite visus.
4.
Į tą pačią keptuvę sudėti likusį sviestą. Berti miltus ir, vis pamaišant, apkepinti, kol miltai paruduos. Dalimis įmaišyti sultinį, kad padažas išliktų vientisas, neatsirastų miltų gumuliukų. Tuomet po truputį supilti grietinėlę. Dėti garstyčias ir Vorčesterio padažą. Kaitinti ant nedidelės kaitros, kol padažas ims virsnoti. Pagardinti druska ir pipirais.
5.
Į padažą sudėti kukulius ir patroškinti, vis pavartant, kelias minutes. Paruoštus galima papildomai pabarstyti žalumynais.
AUTORIUS: Laimutė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Giedre
2018-11-26 19:18
Pagal receptas kukuliai turetu buti kieti kaip akmenys!500 gr farso or dar jautienos! Ir 30 gr dziuvesiu ATSAKYTI
Agnė
2018-11-26 19:37
O jūs pabandykit ir įsitikinsit, kad visai ne akmenys :) Aš ir kotletus ruošdama dažnai jokių batonų nededu, man patinka mėsingi, kieti jie tikrai nebūna. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis