Šokoladinis tortas su vyšniomis ir mascarpone (Black Forest Cake)

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
Šokoladinis tortas su vyšniomis ir mascarpone (Black Forest Cake)
Autorius apie receptą: Labai labai skanus tortas. Galite jį daryti ir su šaldytomis vyšniomis, tik jas prieš tai atitirpinkite ir nupilkite skystį. Labai labai skanus tortas. Galite jį daryti ir su šaldytomis vyšniomis, tik jas prieš tai atitirpinkite ir nupilkite skystį. Aušra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
2 stiklinės miltų
1.5 stiklinės cukraus
1 stiklinė pieno
1 stiklinė vandens (verdančio)
0.5 stiklinės kakavos
0.5 stiklinės aliejaus
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis sodos
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
300 gramų vyšnių
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
1 šaukštas vyšnių likerio
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio
100 gramų cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių. Kepimo formą, nusegamais kraštais ištepti sviestu.
2.
Persijoti miltus, sumaišyti su druską, kepimo miltelius, sodą ir kakavos miltelius. Suberti cukrų ir gerai išmaišyti. Atskirai dubenyje išplakti kiaušinius, supilti aliejų, pieną ir gerai viską išplakti. Kiaušinių mišinį pamažu supilti i miltų/kakavos mišinį, viską pastoviai plakant. Plakti, kol viskas gerai susimaišys. Į tešlą supilti verdantį vandenį ir toliau plakti, kol pasidarys vientisa masė. Tešlą supilti formą.
3.
Kepti 35 - 45 minutes, kol medinis krapštukas, įsmeigtas į papločio vidurį, ištraukus bus visiškai sausas. Atvėsinti formoje. Perpjauti į 4 dalis išilgai.
4.
Įdarui vyšnias sudėti į puodą ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol jos pradės leisti sultis. Į puodą su vyšniomis suberti cukrų ir maišyti, kol cukrus ištirps. Į mažą dubenėlį nupilti šiek tiek skysčio nuo vyšnių, į jį sudėti krakmolą ir gerai išmaišyti, kad neliktų sausų krakmolo gumulėlių. Sultyse ištirpintą krakmolą supilti į puodą su vyšniomis. Puodą su vyšniomis ir krakmolu užvirinti, pavirti kokią minutę, nuimti nuo ugnies, supilti vyšnių likerį ir vėl gerai viską išmaišyti. Palikti kambario temperatųroje, kad įdaras pilnai atvėstų.
5.
Kremui maskarponės sūrį ir grietinėlę plakti mikseriu, kol kremas ims tirštėti. Suberti cukraus pudrą ir toliau plakti, kol kremas pasidarys standus.
6.
Pirmą paplotį pertepti vyšnių įdaru, uždėti antrą paplotį ir aptepti kremu bei vyšnių įdaru, tuomet uždėti trečią sluoksnį ir aptepti likusiu vyšnių įdaru ir dalimi kremo, dėti paskutinį paplotį ir aptepti kremu. Kraštus galima aptepti kremu ir vyšnių įdaro likučiais. Palaikyti šaltai kelias valandas.
AUTORIUS: Aušra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Vaida
2022-12-23 13:54
Puikus tortas, kepu jau ne pirmą kartą. Kas rašot, kad nesigauna, tai kažką ne taip dartot, tikrai viskas puikiai pavyksta. ATSAKYTI
Dovilė
2020-12-25 09:51
Laba diena. Kokio skersmens kepimo formą naudojote? ATSAKYTI
Ieva
2020-06-16 15:53
Tas verdantis vanduo į tešlą prieš kepant yra visiškai neaiškios paskirties. ATSAKYTI
Toma
2020-05-29 20:49
Biskvitas visiškai nesigavo pagal šį receptą. Kažkokia košė gavosi... Sugadinti produktai...
ATSAKYTI
Simona
2020-04-20 18:25
Mhm... Manau ką tik išsirinkau pati lieviausia gimtadienio torto variantą.. ATSAKYTI
Danielė
2020-04-30 08:55
Šis tortas nerealus! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital