Sūryme marinuota antis (tinka ir vištienai)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 64)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 64)
Sūryme marinuota antis
Sūryme marinuota antis
Sūryme marinuota antis
Autorius apie receptą: Tikras atradimas! Taip marinuoti galite antį, vištą ar atskiras jos dalis. Su prieskonių pasirinkimu improvizuokite, kiek tik norite - tinka viskas, kas patinka Jums. Tikras atradimas! Taip marinuoti galite antį, vištą ar atskiras jos dalis. Su prieskonių pasirinkimu improvizuokite, kiek tik norite - tinka viskas, kas patinka Jums. Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
2 kilogramai anties
1 litras vandens
60 gramų druskos (1 litrui vandens)
1 sauja prieskonių (dž. čiobrelio ir raudonėlio, juodųjų pipirų, lauro lapelių, čili papriką)
3 vienetai citrinų
2 vienetai greipfrutų
1 vienetas apelsinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Imkite puodą ar gilų indą, į kurį tilptų antis. Įdėkite antį ir užpilkite vandeniu, kad pilnai apsemtų. Tuomet išimkite antį, taip sužinosite kokio kiekio vandens reikia.
2.
Pagal litrų kiekius atsiskaičiuokite, kiek turite įberti druskos. Maišykite, kol druska pilnai ištirps, suberkite visus prieskonius. Citriną ir greipfrutą supjaustykite griežinėliais ir dėdami į vandenį, rankomis patraiškykite, kad išsiskirtų sultys.
3.
Panardinkite antį ir jei ji iškyla, uždėkite sunkesnią lėkštę, puodą uždenkite dangčiu. Taip vėsioje vietoje marinuokite 8-10 val. Išėmę iš sūrimio antį, labai gerai nusausinkite. Anties vidų prikimškite ketvirčiais supjaustytu apelsinu.
4.
Kepkite 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. Tuomet kaitrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir dar kepkite apie valandą arba tol, kol iškeps. Jei anties viršus pradės svilti, tuomet pridenkite folija ir prieš baigiant kepti, nuimkite, kad antis gražiai apskrustų. Iškepusią antį uždenkite folija ir palikite pastovėti apie pusvalandį. Tiekite su mėgstamu garnyru.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Aneta
2023-05-07 19:00
Nepasiteisino receptas! Viska dareme pagal recepta, mesa isejo sausa ir net beskone! ATSAKYTI
Lina
2020-12-28 12:50
Sveiki, viską dariau tiksliai pagal receptą, bet gavosi visiškas FIASKO ! Mėsa kietta ir be skonio ATSAKYTI
Inga
2020-12-28 16:46
Gal mėsa buvo seno paukščio? Esu ne kartą taip kepusi tiek antį, tiek vištą, nei karto nenuvylė. ATSAKYTI
Danas
2021-11-28 17:41
Per ilgai kepėte, reikia tikrinti mėsos termometru kepant. ATSAKYTI
dana
2017-12-27 16:11
panasei siemet kepiau kaledom kalakuta,gavosi sultingas ATSAKYTI
Everdinas
2017-12-23 13:32
Gera ideja, tik isviriau marinata. 2,4kg anciukui reikejo 2 litru vandens, paemiau 90g druskos ir 45g cukraus, be to gvazdikeliu, pipiru, juoduju ir kvepianciuju, dziovintu ir svieziu ciobreliu, viena nedideli svoguna. Viriau 10 min. Kai baige virti imeciau 3 dideles skilteles cesnako, viena pjaustyta mandarina ir puse pjaustytos citrinos. Atvesinau, palikau vienai parai. ATSAKYTI
ramas
2017-12-23 21:25
Na ir kaip rezultatas?
ATSAKYTI
Vija
2020-08-24 14:41
Super! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital