Sūrio tortas su aviečių uogiene

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Sūrio tortas su aviečių uogiene
Autorius apie receptą: Šis kreminis, saldus, gardus tortas privers kiekvieną varvinti seilę. O aviečių uogienė suteikia tortui lengvos, gaivios rūgštelės. Tad derinys yra tiesiog pasakiškas. Šis kreminis, saldus, gardus tortas privers kiekvieną varvinti seilę. O aviečių uogienė suteikia tortui lengvos, gaivios rūgštelės. Tad derinys yra tiesiog pasakiškas. Taip, torto gaminimas reikalauja šiek tiek kantrybės - kol kepa, kol vėsta, kol stingsta. Bet jo skonis atperka visą laukimą! (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
190 gramų sausainių
110 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus
Įdarui:
680 gramų kreminio sūrio (Filadelfijos tipo, kambario temperatūros)
240 gramų grietinės
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis vanilinio cukraus (ar vanilės esencijos)
1 šaukštelis citrinos žievelės (smulkiai tarkuotos)
1/4 šaukštelio druskos
Viršui:
350 gramų aviečių (šaldytų ar šviežių)
80 mililitrų vandens
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jei naudojate šaldytas avietes, jas atitirpdinkite. Skysčio nenupilkite.
2.
Sausainių pagrindui sviestą ištirpiname mikrobangėje. Sausainius sutriname iki smulkių trupinių, smaišome viename dubenyje su sviestu ir cukrumi. Kepimo formos dugną (naudojau 23 cm skersmens išardomą formą) ištiesiame kepimo popieriumi, sudedame sausainių trupinius ir gerai prispaudžiame prie formos dugno.
3.
Kitame dubenyje išplakame kreminį sūrį su cukrumi, kol gaujname vientisą masę. Plakame elektriniu plakikliu. Įmušame kiaušinius, sudedame grietinę ir lengvai išplakame. Po to šaukštu ar mentele įmaišome vanilinį cukrų, citrinos žievelę ir druską. Užpilame ant sausainių pagrindo.
4.
Ant apatinių orkaitės grotelių, po tortu, padedame kepimo indą su vandeniu.
5.
Tortą kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 min (aš kepiau 60 min.). Kepimo trukmė priklauso nuo orkaitės. Tortas iškepęs, kuomet krašteliai įgauna gražią auksinę spalvą (torto vidus dar bus šiek tiek skystas, tad neperkepkite). Po to tortą ištraukiame ir apipjauname kraštus (tam, kad tortas vėsdamas nesutruktų). Tortą paliekame vėsti 1-2 h kambario temperatūroje, tada nuimame formos kraštus.
6.
Aviečių uogienei į mažą puodą supilame vandenį, kukurūzų krakmolą ir cukrų, gerai išmaišome. Sudedame avietes ir verdame ant vidutinės ugnies, nuolat maišant. Užvirusią uogienę verdame 1 minutę, nuolat maišant. Tada nukeliame nuo ugnies ir paliekame truputį pravėsti.
7.
Uogienę užpilame ant atvėsusio torto (jei uogienė dar šilta, paliekame atvėsti 20-30 min.) ir dedame į šaldytuvą. Paliekame stengti bent 4 h arba pernakt.
8.
> > Įdaro nereikia perplakti, kitaip tortas gali sukristi.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital