Sūrio pyragas su uogiene

AUTORIUS:
Amelija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Sūrio pyragas su uogiene
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tiesiog tirpstantis burnoje, be galo skanus ir nesunkiai paruošiamas. Tik prireiks kiek laiko sulaukti, kuomet bus galima atsipjauti gabaliuką! Paruoštą pyragą gardu papuošti Tiesiog tirpstantis burnoje, be galo skanus ir nesunkiai paruošiamas. Tik prireiks kiek laiko sulaukti, kuomet bus galima atsipjauti gabaliuką! Paruoštą pyragą gardu papuošti mėgstamomis uogomis ar grietinėle. (...daugiau) Amelija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Viršui:
200 gramų aviečių uogienės (arba kitos mėgiamos)
1 šaukštas želatinos (be kaupo, apie 7 gramų)
5 šaukštai vandens (šalto)
Pagrindui:
160 gramų sausainių
60 gramų sviesto (tirpinto)
Kremui:
800 gramų kreminio sūrio (arba perpus varškės ir maskarponės, žr. patarimus)
250 gramų maskarponės sūrio
4 vienetai kiaušinių (M dydžio, kambario temperatūros)
100 gramų cukraus
2 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
pagal poreikį aviečių (arba kitų uogų, galima nedėti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180 C laipsnių temperatūros. Reikėtų naudoti režimą viršus+apačia, be vėjelio.
2.
Pyrago pagrindui į prikaistuvį dėti sviestą ir ištirpinti. Sausainius sudėti į elektrinį smulkintuvą ir sumalti iki trupinių. Jei elektrinio smulkintuvo neturite, galima sudėti į šaldymui skirtą maišelį ir sutrumpinti kočėlu. Sausainius sumaišyti su ištirpintu sviestu.
3.
Kepimo formos (naudojau 20 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi, o išorę apvynioti dviem sluoksniais folijos (kaip šioje nuotraukoje). Galiausiai, suberti sausainius ir paskirstyti per visą plotį paspaudžiantspaudžiant šaukštu arba rankomis ir taip suformuojant pagrindą.
4.
Kepti iki 180 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 10 - 12 minučių iki kol lengvai paruduos. Apkepusį pagrindą ištraukti, o orkaitės temperatūrą sumažinti iki 150C su režimu viršus+apačia ir be vėjelio.
5.
Pyrago kremui dubenėlyje sumaišyti cukrų ir miltus. Į gilų dubenį sudėti kreminį sūrį, maskarponės sūrį, berti cukraus ir miltų mišinį, pilti vanilinės ekstraktą. Maišyti mažu greičiu elektriniu kombainu su maišymo antgaliu iki vientisos masės iki kol neliks jokių gabalėlių, masę turi būti tolygi. Jei kombaino nenaudojate, maišyti reikėtų šaukštu arba konditerine šluotele darant maišymo, o ne plakimo judesius.
6.
Į paruoštą kremą po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno švelniai permaišant, bet tik tiek, kad visi ingredientai susijungtų, plakti nereikia.
7.
Dubenį su kremu kelis kartus trinktelėti į stalviršį. Tai padarius, iškils oro burbuliukai, juos susprogdinkite mediniu pagaliuku ar šakute.
8.
Ant iškepusio sausainių pagrindo užberti porą saujelių uogų (jei naudojate), tuomet sukrėsti paruoštą kremą ir paskirstyti per visą plotį. Galima vėl visą kepimo formą trinktelėti į stalviršį ir jei iškyla oro burbuliukų, juos vėl susprogdinti.
9.
Šis sūrio pyragas kepamas garuose, tad tam reikia pasiruošti. Į nedidelę kepimo formą (aš naudojau kekso formą, galima imti ir torto formą) įpilti vandens iki pusės ir pastatyti orkaitės apačioje.
10.
Sūrio pyragą dėti į orkaitę ir kepti iki 150 C įkaitintos orkaitės viduryje - ne ant vidurinės lentynos, o, kad pats pyragas būtų per orkaitės vidurį. Kepti apie 45 - 60 min, tikslus laikas priklausys nuo jūsų orkaitės. Pyragas bus iškepęs, kai pajudinus kepimo formą pyrago kraštai yra sutvirtėję, o pats vidurys šiek tiek juda lyg želė. Tada orkaitę išjungti, o jos dureles šiek tiek atidaryti - patogiausia tarp durelių įdėti rankšluostį ir tokiu būdu palikti poros centimetrų tarpą. Taip palikti atvėsti 1 valandai (arba ilgiau). Tada išimti iš orkaitės ir leisti visiškai atvėsti kambario temperatūroje.
11.
Uogų sluoksniui į dubenėlį įpilti 5 v.š. vandens, ant jo viršaus užbarstyti 1 v.š. želatinos ir palikti brinkti apie 15-20 minučių.
12.
Į prikaistuvį sudėti aviečių uogienę, pakaitinti ant vidutinės kaitros (bet neužvirti). Nuimti nuo kaitros, sudėti išbrinkusią želatiną ir išmaišyti, kad želatina ištirptų. Šią masę tolygiai paskirstyti ant atvėsusio sūrio pyrago.
13.
Pyragą dėti į šaldytuvą bent 4 - 5 valandoms (arba nakčiai), nes šaltas jis pats skaniausias.
Patarimai:
[b][Kreminį sūrį/b] pakeisti 400g maskarponės + 400 g varškės, tokiu atveju varškę pirmiausia sutrinkite blenderiu iki bus vientisa, tada sumaišykite su maskarpone.
AUTORIUS: Amelija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital