Sūrio pyragas su namine karamele

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Sūrio pyragas su namine karamele
Sūrio pyragas su namine karamele
Sūrio pyragas su namine karamele
Sūrio pyragas su namine karamele
Autorius apie receptą: Džiaugsmas akims ir skonio receptoriams! Paprastas, gardus sūrio pyragas. Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepiau pyragą sveriantį virš 3 kg. Džiaugsmas akims ir skonio receptoriams! Paprastas, gardus sūrio pyragas. Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepiau pyragą sveriantį virš 3 kg. Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Kremui:
1 kilogramas liesos varškės (pertrintos)
600 mililitrų pieno
4 vienetai kiaušinių
125 gramai cukraus pudros (arba medaus)
120 gramų vanilinio pudingo milteliai
50 gramų cukraus
16 gramų vanilinio cukraus
1 šaukštas kvietinių miltų
Pagrindui:
300 gramų sausainių (naudojau "Selga")
120 gramų sviesto (minkšto)
4 šaukštai vandens (jei reikia)
Papuošimui:
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
pagal skonį cukraus pudros
Naminei karamelei:
200 gramų cukraus
100 gramų sviesto
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kremui 400 mililitrų pieno užvirti su cukrumi. Į likusį pieną suberti 80 gramų pudingo ir išmaišyti. Kai pienas užvirs, supilti pudingą ir labai gerai išmaišyti. Pudingą palaikyti ant ugnies dar kelias sekundes, nuolat maišant. Atvėsinti pudingą iki kambario temperatūros.
2.
Į didelį dubenį sudėti varškę, atvėsusį pudingą, cukraus pudrą arba medų, vanilinį cukrų, likusius pudingo miltelius, 1 šaukštą miltų ir įmušti kiaušinius. Viską išmaišyti iki vientisos masės.
3.
Pagrindui sausainius susmulkinti iki trupinių, įdėti sviestą ir minkyti kaip tešlą. Jei masė per sausa, galite įpilti šiek tiek vandens ir minkyti toliau.
4.
23 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi ir ant jo paskirstyti sausainių masę. Stipriai paspaudžiant, suformuoti pagrindą ir padaryti kraštelius.
5.
Kremą pilti ant sausainių.
6.
Dėti tortą į 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir tada sumažinti temperatūrą iki 150 C laipsnių. Kepti apie 2 val. Iškepusį tortą būtinai reikia atvėsinti šaldytuve.
7.
Karamelei sviestą supjaustome gabaliukais.
8.
Į puodą suberti cukrų ir, maišant, kaitinti, kol ištirps ir įgaus gintarinę spalvą. Pamažu dėti sviesto gabaliukus ir maišyti. Tada nuimti nuo ugnies ir plona srovele, per kelis kartus supilti grietinėlę, visą laiką maišyti, kad karamelė nesušoktų į gabalus. Kai pasidarys vienalytė masė, nuimti nuo ugnies ir palikti atšalti.
9.
Papuošimui išplakti grietinėlę su cukraus pudra.
10.
Atvėsusį pyragą papuošti grietinėle ir atvėsusia karamele.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital