Sūrio pyragas su namine aviečių žele

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Sūrio pyragas su namine aviečių žele
Sūrio pyragas su namine aviečių žele
Sūrio pyragas su namine aviečių žele
Autorius apie receptą: Tai meilė nuo pirmo kąsnelio! Improvizacija pavyko, norėjosi rūgštelės ir, prašau, tobulas naujas derinys! Tai meilė nuo pirmo kąsnelio! Improvizacija pavyko, norėjosi rūgštelės ir, prašau, tobulas naujas derinys! Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Pagrindui:
150 gramų sausainių (naudojau "Selga")
60 gramų sviesto (minkšto)
2 šaukštai vandens (jei reikia)
Kremui:
500 gramų liesos varškės (pertrintos)
300 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus pudros
60 gramų vanilinio pudingo
25 gramai cukraus
1 šaukštas kvietinių miltų
7 gramai vanilinio cukraus
Viršui:
500 gramų aviečių (naudojau šaldytas)
1 šaukštas citrinų sulčių
100 gramų cukraus
4 šaukšteliai želatinos
2 šaukštai vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kremui 200 mililitrų pieno užvirti su cukrumi. Į likusį pieną suberti 40 gramų pudingo ir išmaišyti. Kai pienas užvirs, supilti pudingą ir labai gerai išmaišyti. Pudingą palaikyti ant ugnies dar kelias sekundes, nuolat maišant. Atvėsinti pudingą iki kambario temperatūros.
2.
Į didelį dubenį sudėti varškę, atvėsusį pudingą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, likusius pudingo miltelius, 1 šaukštą miltų ir įmušti kiaušinius. Viską išmaišyti iki vientisos masės.
3.
Pagrindui sausainius susmulkinti iki trupinių, įdėti sviestą ir minkyti kaip tešlą. Jei masė per sausa, galite įpilti šiek tiek vandens ir minkyti toliau.
4.
20 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi ir ant jo paskirstyti sausainių masę. Stipriai paspaudžiant, suformuoti pagrindą ir padaryti kraštelius. Kremą sudėti ant sausainių.
5.
Dėti tortą į 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir tada sumažinti temperatūrą iki 150 C laipsnių. Kepti apie 80 min. Iškepusį tortą būtinai reikia atvėsinti šaldytuve.
6.
Viršui avietes sudėti į nedidelį puodą, suberti cukrų, supilti citrinų sultis ir kaitinti, pamaišant, kol cukrus ištirps. Nuimti nuo ugnies ir pertrinti per sietelį, aviečių kauliukus išmesti.
7.
Želatiną užpilti keliais šaukštais šalto vandens (tik tiek, kad padengtų želatiną) ir palikti 10 min brinkti. Ištirpinti garų vonelėje - indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps. Ištirpusią supilti į aviečių masę.
8.
Žele užpilti ant atvėsusio varškės sluoksnio ir palikti šaldytuve geriausiai per naktį.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital