Super skanus tortas su jogurtiniu kremu ir žele gabaliukais

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Super skanus tortas su jogurtiniu kremu ir žele gabaliukais
Super skanus tortas su jogurtiniu kremu ir žele gabaliukais
Super skanus tortas su jogurtiniu kremu ir žele gabaliukais
Autorius apie receptą: Super skanus ir gaivus tortukas! Vasarą į kremą galima dėti šviežių vaisių, o žiemą įmaišyti kokios nors uogienės, bet, kadangi norėjau gaivesnio torto, dėjau vaisinės Super skanus ir gaivus tortukas! Vasarą į kremą galima dėti šviežių vaisių, o žiemą įmaišyti kokios nors uogienės, bet, kadangi norėjau gaivesnio torto, dėjau vaisinės želė gabaliukus.
(...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
50 gramų cukraus
30 gramų miltų
30 gramų krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
450 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
450 mililitrų žemuogių jogurto
150 gramų cukraus
100 mililitrų vandens (šalto, virinto)
30 gramų želatinos
1 pakelis žemuogių želė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Visų pirma pasigaminame žemuoginę želė pagal ant pakelio nurodytas instrukcijas. Pastatome sustingti.
2.
Biskvitui kiaušinių baltymus išplakame iki putų, suberiame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą ir kepame 190 C 12 - 15 minučių. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
3.
Kremui želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome išbrinkti. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Supilame jogurtą ir atsargiai, kad nesukristų grietinėlė, plakame iki vientisos masės. Ant viryklės ištirpiname išbrinkusią želatiną, atvėsiname ir plona srovele supilame į kremą. Viską gerai išmaišome.
4.
Imame jau sustingusią žemuoginę želė, supjaustme nedideliais kubeliais, ir sumaišome juos su kremu.
5.
Ant lėkštės, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame ant viršaus kremą, išlyginame paviršių ir statome 3-4 valandoms į šaldytuvą. Sustingusį tortą papuošiame plakta grietinėle, želė gabaliukais arba vaisiais. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis