Super ploni lietiniai blynai su gazuotu vandeniu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Super ploni lietiniai blynai su gazuotu vandeniu
Super ploni lietiniai blynai su gazuotu vandeniu
Super ploni lietiniai blynai su gazuotu vandeniu
Autorius apie receptą: Galiu lažintis, kad tokių plonų ir minkštų lietinių blynų dar nebūsite niekur ragavę! Taip drąsiai siūlau lažintis, nes man pačiai šie lietiniai yra tikras atradimas. Esu Galiu lažintis, kad tokių plonų ir minkštų lietinių blynų dar nebūsite niekur ragavę! Taip drąsiai siūlau lažintis, nes man pačiai šie lietiniai yra tikras atradimas. Esu kepusi daugybę kartų lietinius ir su pienu, ir su vandeniu, bet naudojant gazuotą vandenį lietiniai pavyksta ypatingai ploni ir super minkšti. Beje, turėkite omenyje, kadangi blynai labai ploni, dėl to kepant juos reikėtų apversti atsargiai, bet greitai, kad nesuplyštų (aš naudojau ploną, lanksčią mentelę). (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Tešlai:
480 mililitrų gazuoto vandens
170 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių (didelių)
1 šaukštas cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
100 gramų kreminio sūrio (pvz., Filadelfijos, kambario temperatūros)
2.5 šaukšto cukraus
0.5 šaukšto vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
1 šaukštelis citrinų sulčių
1 šaukštelis citrinos žievelės (nutarkuotos)
1 žiupsnelis druskos
Antram įdarui:
4 šaukštai uogienės (tirštos)
Padažui:
120 mililitrų grietinės, 30% riebumo
2 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje išplakame kiaušinius, sumaišome su gazuotu vandeniu, suberiame miltus, cukrų, druską ir gerai išmaišome. Tešlą paliekame pastovėti kambario temperatūroje 20 minučių. Tešla bus labai skysta.
2.
Keptuvę įkaitiname ant silpnos ugnies, labai lengvai patepame aliejumi. Pilame maždaug samtį tešlos ir greitai vartydami keptuvę tolygiai paskirstome tešlą. Vieną blynelio pusę kepame apie minutę, tada „apeiname“ mentele blyno kraštus ir apverčiame. Kepame dar minutę. Blynelio kraštai nepavyks tobuli, bet neįtikėtinas blynų plonumas – garantuotas. Taip iškepame visus blynelius (nepamirškite patepti keptuvės aliejumi prieš pilant tešlą). Iškepusius blynus sudedame vieną ant kito į lėkštę.
3.
Kreminio sūrio įdarui kreminį sūrį, cukrų, vanilinį cukrų, citrinų sultis, žievelę ir druską sumaišome viename indelyje.
4.
Padažui grietinę gerai sumaišome su cukrumi, kad grietinė suskystėtų.
5.
Blynelių patiekimas – imame vieną blyną, plonu sluoksniu ištepame blyno centrą įdaru (paliekame porą centimetrų nuo krašto). Tuomet užlenkiame blyno šonus ir susukame į ritinėlį. Taip susukame visus blynelius. Pusę blynų sutepame kreminio sūrio įdaru, o kitą pusę - mėgstama uogiene. Blynus sudedame į lėkštę, apšlakstome grietinės padažu ir patiekiame.
Patarimai:
Jei norite dar papildomai galite uždėti saldžios plaktos grietinėlės ir šviežių uogų.
Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital