Sultingi vištienos kotletai su cukinija

AUTORIUS:
Daiva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Sultingi vištienos kotletai su cukinija
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Vištienos kotletai ir su cukinijų makaronais – sultingi ir tokie kvapnūs: kiekvienas šio lengvai pagaminamo patiekalo kąsnelis yra tiesiog sensacingas! Vištienos kotletai ir su cukinijų makaronais – sultingi ir tokie kvapnūs: kiekvienas šio lengvai pagaminamo patiekalo kąsnelis yra tiesiog sensacingas! Daiva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
Vištienai:
450 gramų maltos vištienos (arba kalakutienos)
0.5 vieneto cukinijų
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis prieskonių vištienai
Padažui:
100 mililitrų vištienos sultinio (arba kito mėgstamo)
3 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas citrinų sulčių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Garnyrui:
1.5 vieneto cukinijų
120 mililitrų vandens (apytikriai)
100 gramų žaliųjų žirnelių (nebūtina)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukiniją sutarkuoti burokine tarka. Jei cukinija labai sultinga, gerai nuspausti rankomis kuo daugiau skysčio.
2.
Į didesnį dubenį dėti maltą vištieną, smulkiai pjaustytą česnaką, prieskonius vištienai, juoduosius pipirus, sudėti tarkuotą cukiniją. Viską gerai išmaišyti rankomis arba šakute ir suformuoti vidutinio dydžio kotletus.
3.
Didesnėje keptuvėje ištirpinti 2 šaukštus sviesto, sudėti vištienos kotletus ir kepti ant vidutinės kaitros apie 8 - 10 minutes iš abiejų pusių (kiekvieną pusę apie 4 - 5 minutes), kol apskrus ir iškeps. Kas porą minučių kotletus apšlakstyti sviesto ir išsiskyrusiu sulčių mišiniu. Iškepusius kotletus sudėti ant lėkštės ir atidėti.
4.
Padažui keptuvę, kurioje kepėte kotletus, dėti likusį sviestą, supilti citrinos sultis, vištienos sultinį, supjaustytą česnaką (galima ir įspausti). Troškinti 4 minutes, pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
5.
Garnyrui supjaustyti cukiniją plonomis, ilgomis juostelėmis. Į gilią keptuvę arba nedidelį puodą supilti vandenį, užvirinti ir dėti cukinijos juosteles, žirnelius. Pavirti 3 minutes iki kol cukinijos pasidarys minkštesnės (nepervirti), pabarstyti druska.
6.
Išvirusius cukinijų makaronus sudėti į norimą lėkštę, sudėti vištienos kotletus, pašlakstyti padažu ir skanauti.
AUTORIUS: Daiva
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital