Autorius apie receptą:
Nepastebimai prabėgo pavasaris ir jau pirmojo vasaros mėnesio vidurys. Prasidėjo vasaros iškylos, kepsniai ant laužo, o ilgi vakarai- vis leidžia užsibūti ilgiau lauke. Man tai
Nepastebimai prabėgo pavasaris ir jau pirmojo vasaros mėnesio vidurys. Prasidėjo vasaros iškylos, kepsniai ant laužo, o ilgi vakarai- vis leidžia užsibūti ilgiau lauke. Man tai pats maloniausias metas, kada gali susikviesti draugus, juos vaišinti vasaros užkandžiais ir ilgai šnekučiuotis. Šį kartą jums armėniški nugarinės kepsneliai kepti ant žarijų.
(...daugiau)(...mažiau)Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas
kiaulienos nugarinės
(su kaulu, apytikriai)
3 vienetai
svogūnų
pagal skonį
penkių pipirų mišinio
pagal skonį
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Nugarinę supjaustyti 2 cm storio gabalais. Būtinai kiekvienas gabaliukas turi būti su kaulu.
2.
Ant stalo išdėlioti visus gabaliukus vieną šalia kito ir pamušti juos rankomis. Pabarstyti pipirais.
3.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais.
4.
Į indą dėti vieną sluoksnį kepsnių, tuomet svogūnų, vėl kepsnių ir svogūnų. Taip sluoksniuoti iki kol neliks ingredientų. Dėti į šaldytuvą ir palaikyti pusdienį ar visą naktį.
5.
Išimti kepsnius iš šaldytuvo ir valandą palaikyti kambario temperatūroje. Jie neturi būti labai atšalę, kai kepsite.
6.
Nuo mėsos nuimti svogūnus, pabarstyti druska.
7.
Kepti ant žarijų, jos turi būti pasidengusios lengvu baltu pelenų sluoksniu ir, kad ranką bent 7 - 10 sekundžių būtų galima išlaikyti virš kepimo grotelių kol dar neuždėta mėsa. Tuomet į groteles sudėti kepsnius ir kepti iki kol iškeps ir apskrus.