Sultingi naminiai burgeriai su vištiena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Vištienos burgeriai
Vištienos burgeriai
Vištienos burgeriai
Vištienos burgeriai
Vištienos burgeriai
Vištienos burgeriai
Vištienos burgeriai
Vištienos burgeriai
Autorius apie receptą: ...po pirmo kąsnio - ištikima meilė... mmm... ypač patiko, kad sultinga! o skonis puikus, kad aiškiau būtų paminėsiu vyro žodžius - ''valgau jau trečią kartą iš eilės ir ...po pirmo kąsnio - ištikima meilė... mmm... ypač patiko, kad sultinga! o skonis puikus, kad aiškiau būtų paminėsiu vyro žodžius - ''valgau jau trečią kartą iš eilės ir tikrai norėčiau valgyti ketvirtą!!!'' - va čia tai įvertinimas! (...daugiau) Reda, Miss Dish
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
Tešlai:
430 gramų miltų
200 mililitrų pieno
75 gramai sviesto
1 vienetas kiaušinių
25 gramai šlapių mielių (arba 9 gr sausų)
20 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
1 šlakelis pieno (aptepimui)
1 saujelė sezamo sėklų (pabarstymui)
Įdarui:
700 gramų vištienos krūtinėlės (be kaulų)
250 gramų rikotos sūrio (arba varškės)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis druskos
2/3 šaukštelio prieskonių vištienai
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1 vienetas kiaušinių (apvoliojimui)
50 mililitrų vandens (apvoliojimui)
šiek tiek miltų (apvoliojimui)
šiek tiek maltų džiūvėsėlių (apvoliojimui)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Patiekiant:
šiek tiek salotų (lapų)
šiek tiek agurkų
šiek tiek ridikėlių
šiek tiek česnakinio padažo (arba Tar Tar padažo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bandelėms į didesnį dubenį suberti miltus, padaryti duobutę, sudėti mieles ir įpilti truputį šilto pieno, palikti kelioms minutėms.
2.
Likusį pieną su sviestu pašildyti, kol sviestas ištirps, pravėsinti ir supilti į dubenį su miltais ir mielėmis. Taip pat suberti cukrų, druską ir įmušti kiaušinį. Užminkyti tešlą. Minkyti gana ilgai, kol tešla taps beveik nelimpanti prie rankų (10-15 min.), nors truputį ji bus lipni (jei atrodo, kad tešla nevaldoma, pridėkite dar šiek tiek miltų). Suformuoti kamuoliuką, įdėti atgal į dubenį, uždengti švariu rankšluostėliu ar maistine plėvele ir palikti šiltai pakilti, apie 1 h - 1 h 30 min. (pakilti turi dvigubai).
3.
Kai tešla pakils, lengvai perminkyti, padalinti ją į 15 lygių dalių (aš tai dariau svarstyklių pagalba) ir suformuoti apvalias gražias bandeles, paliekant nemažus tarpus sudėti jas ant skardos išklotos kepimo popieriumi, pridengti ir leisti dar kartą pakilti ~ 30-60 min.
4.
Pakilusias bandeles aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 210-220 C temperatūros, kepti ~10 min.
5.
Mėsos paplotėliams vištos krūtinėlę sumalti, sudėti į dubenį, ten pat sukrėsti ir Ricottą, mušti kiaušinį, suberti visus prieskonius ir gerai išminkyti iki vienalytės masės (pastebėjimas. vištienos krūtinėlės užtektų ir mažiau, jei imsite mažiau, atitinkamai mažinti ir Ricottos (arba varškės)).
6.
Paruoštą vištienos masę padalinti į 15 lygių dalių (dalinti į tiek dalių, kiek turite bandelių). Drėgnomis rankomis imti mėsos masės, formuoti norimo dydžio paplotėlius.
7.
Apvoliojimui viename dubenėlyje išplakti kiaušinį su ~40-50 ml šalto vandens, kitame berti kelis šauktus maltų džiūvėsėlių, dar kitame - šaukštą miltų. Suformuotus kotletukus po vieną apvolioti pirmiausia miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.
8.
Keptuvėje pilti aliejų (pilti tiek, kad sudėjus paplotėlius apsemtų iki pusės) ir gerai įkaitinti. Kaitrą sumažinti iki minimalios ir dėti kelis paplotėlius. Apkepti iš abiejų pusių iki gražiai apskrus ir paruduos. Išimtus iš aliejaus sudėti ant popierinių servetėlių ar popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
9.
Perpjovus bandelę pusiau ant apatinės dalies užtepti padažo, dėti salotos lapą, šiltą mėsos paplotėlį, ploną riekelę sūrio (jei naudosite), norimų daržovių, dar šiek tiek padažo (jei norisi) ir galiausiai bandelės viršutinę dalį. MĖGAUKITĖS!!!
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital