Sultingi mėsos kotletai orkaitėje su cukinija, bulvėmis ir morkomis

AUTORIUS:
Odeta Morozienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Sultingi mėsos kotletai orkaitėje su cukinija, bulvėmis ir morkomis
Sultingi mėsos kotletai orkaitėje su cukinija, bulvėmis ir morkomis
Sultingi mėsos kotletai orkaitėje su cukinija, bulvėmis ir morkomis
Sultingi mėsos kotletai orkaitėje su cukinija, bulvėmis ir morkomis
Sultingi mėsos kotletai orkaitėje su cukinija, bulvėmis ir morkomis
Sultingi mėsos kotletai orkaitėje su cukinija, bulvėmis ir morkomis
Autorius apie receptą: Čia toks mano firminis patiekalas, kurį visi mėgsta. Gaminu jį, kai reikia greitai, daug ir skaniai. Ypač skanios taip iškeptos bulvytės - tirpsta burnoje. Gal patiks ir jums :) Čia toks mano firminis patiekalas, kurį visi mėgsta. Gaminu jį, kai reikia greitai, daug ir skaniai. Ypač skanios taip iškeptos bulvytės - tirpsta burnoje. Gal patiks ir jums :) Odeta Morozienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Faršui:
1 kilogramas kiaulienos faršo (neriebaus)
200 gramų cukinijų
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai kvietinių miltų (naudojau Ekstra)
1 skiltelė česnako
pagal skonį prieskonių maltai mėsai
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Garnyrui:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
pagal poreikį bulvių
pagal poreikį morkų
pagal skonį prieskonių bulvėms
pagal skonį druskos (jei prieskoniai bulvėms be druskos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Cukiniją sutarkuoti burokine tarka, nuspausti nereikia.
2.
Dubenyje sumaišyti faršą, cukiniją, įmušti kiaušinius, įspausti česnaką, suberti prieskonius ir miltus, gerai išmaišyti. Palikti 2 valandoms pasimarinuoti arba galima kepti iš karto.
3.
Gnybti mėsos masės ir formuoti kotletukus. Dėti į kepimo skardos kraštus, kad per vidury tilptų garnyras. Formą renkuosi aukštesniais kraštais.
4.
Bulves ir morkas nuskusti, supjaustyti griežinėliais, sudėti į dubenį (galima į tą, kur buvo faršas). Pabarstyti prieskoniais, įpilti grietinėlės tiek, kad būtų patogu maišyti. Išmaišyti.
5.
Daržovės sudėti į skardos vidurį. Likusią grietinėlę užpilti ant daržovių ir kotletukų.
6.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 min.
AUTORIUS: Odeta Morozienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Kotryna
2023-04-04 10:50
Gavosi burnoje tirpstantys kotletai ir daržovės. Ačiū už receptą! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital