Sultingas orkaitėje keptas kiaulienos kumpis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Kiaulienos kumpis orkaitėje
Autorius apie receptą: Noriu pasidalinti savo patirtim kepant kasdieninį kiaulienos kumpio variantą, šventiškiems renkuosi įmantresnius prieskonius ir, kaip taisyklė, darau su įdarais. Žinoma, Noriu pasidalinti savo patirtim kepant kasdieninį kiaulienos kumpio variantą, šventiškiems renkuosi įmantresnius prieskonius ir, kaip taisyklė, darau su įdarais. Žinoma, pirmiausia ir būtiniausia sąlyga sėkmingam kepsniui yra kokybiška mėsa. Visada ieškau gabalo su bent trupučiu lašinuko, bet jei gaunu tik raumenį, kumpio viršų įpjaunu grotelėmis ir į jas prismaigstau šalto rūkymo lašinukų. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas kiaulienos kumpio
6 skiltelės česnako (grūsto)
1 šlakelis aliejaus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis prieskonių mėsai (manieji yra saldžios ir čili paprikos mišinukas)
1 šaukštelis marinuotų jalapenų skysčio (arba aitriųjų pipirų)
1 šaukštelis pomidorų pastos
1 šaukštelis medaus
1 žiupsnelis kadagio uogų (maltų)
šiek tiek garstyčių grūdelių (arba sezamo sėklų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Marinuoju mėsą visada panašiai: Vienam kilogramui mėsos maišau 1 a. š. druskos, 6 - 8 skilteles grūsto česnako, žiupsnelį maltų kadagio uogų, 1 a. š. mėgstamų prieskonių mėsai (manieji yra saldžios ir čili paprikos mišinukas). Visa tai sumaišau indelyje su šlakeliu aliejaus ir 1 a. š. skysčio iš marinuotų jelapenų ar čili, 1 a. š. pomidorų pastos, 1 a. š. medaus.
2.
Gauta tyre aptepu kumpį, kurį prieš pat tepant peiliu pakapoju, kad susidarytų daug nedidelių įpjovų. Gerai įminkau prieskonius į mėsą ir gausiai nubarstau garstyčių ar sezamo sėklom.
3.
Kepu kumpį kepimo popieriuje, suvyniojus į bent vieną jo sluoksnį, kad pilnai užsidengtų mėsa. Šonus susegu metalinėm sąvaržėlėm (turiu tam reikalui 4 dideles virtuvės stalčiuje) ir šaunu į orkaitę. Jungiu 200 C , nuo svorio priklausys ir kepimo laikas, 1 - 2 kg gabalą kepu apie 1 h. Tuomet perkerpu popierių viršuje ir išskečiu į šonus. Bedu šakutę į mėsą ir stebiu skysčio spalvą – jei ji raudona ar rausva – kepu dar apie 0,5 h, arba kol bėgantis skystis tampa baltai balzganas. Tiekiu su įvairiausiais garnyrais.
Patarimai:
Šis receptas tinka ir jautienos kumpį. Jį kepant naudoju tą patį marinatą, bet mėsą iš anksto storai aptepu skystom garstyčiom ir bent 1 h palieku pasimarinuot (o idealiausia – 3 - 4 h). Garstyčios suminkština kietąją jautieną.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital