Sultingas jautienos steikas su salotomis ir orkaitėje keptomis saldžiomis bulvėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Jautienos steikas
Jautienos steikas
Jautienos steikas
Autorius apie receptą: Prie steiko pasiruošiau lengvą šalotinių svogūnėlių padažą, kuris puikiai papildė patiekalą. Siūlau nepamiršti ir šviežių salotų. Patiekite dubenį su įvairiomis Prie steiko pasiruošiau lengvą šalotinių svogūnėlių padažą, kuris puikiai papildė patiekalą. Siūlau nepamiršti ir šviežių salotų. Patiekite dubenį su įvairiomis lapinėmis salotomis, o šalia pastatykite indelius su alyvuogių aliejumi ir balzamiko actu. Lai valgantieji patys nusprendžia kiek ko užsipils. (...daugiau) kitchenJulie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai jautienos didkepsnių (po 220 gr)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
šiek tiek sviesto
šiek tiek pipirų (šviežiai grūstų)
šiek tiek druskos
Garnyrui:
400 gramų saldžiųjų bulvių
1 šaukštelis aliejaus
Padažui:
80 mililitrų raudono vyno
2 vienetai šalotinių svogūnų
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis medaus
1/4 šaukštelio druskos
1 vienetas lauro lapų
Salotoms:
šiek tiek sultenių
šiek tiek gražgarsčių
šiek tiek cikorijos
šiek tiek salotų
šiek tiek rozmarino
šiek tiek balzaminio acto
šiek tiek alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Mėsą iš šaldytuvo išimkite porą valandų prieš kepant, kad pasiektų kambario temperatūrą.
2.
Pirmiausia pasiruoškite salotas: pasmulkinkite cikorijos lapus bei gūžines salotas, sumaišykite su sultenės bei gražgarsčių lapais. Sudėkite į salotų dubenį. Ant stalo patiekite kartu su alyvuogių aliejaus bei balzaminio acto indeliais.
3.
Saldžias bulves nuplaukite, odos nenulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Apšlakstykite 1 arb.š. kepimui skirto alyvuogių ar kokosų aliejaus. Dėkite į įkaitintą 200° C orkaitę ir kepkite apie 20 minučių. Stebėkite, kad nesudegtų.
4.
Pasiruoškite padažą: smulkiai supjaustykite šalotinius svogūnus ir pakepinkite juos svieste iki suminkštės bei taps permatomi. Supilkite vyną, dėkite medų, lauro lapą, žoleles. Kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes arba kol padažas ganėtinai nusiredukuos. Suberkite druską, atidėkite į šalį.
5.
Lengvai aliejumi patepkite griliaus keptuvę. Didkepsnius dosniai apibarstykite druska ir šviežiai maltais arba grūstais juodaisiais pipirais. Vienu metu keptuvėje kepkite tik vieną steiką. Kepkite ant didelės ugnies 1 minutę, tuomet karšti šiek tiek sumažinkite ir tą pačia pusę kepkite dar 2 minutes. Steiko nejudinkite kol kepa. Apverskite virtuvinių žnyplių pagalba ir kepkite kitą pusę 2-3 minutes. Nebandykite steiko perdurti peiliu, nes prarasite visas sultis. Ant ką tik iškepusio steiko uždėkite gabalėlį sviesto. Leiskite steikui kelias minutes "pailsėti" prieš pjaustant ar patiekiant.
6.
Steiką patiekite su orkaitėje keptomis saldžiomis bulvėmis, šalotų padažu ir šviežiomis salotomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital