Sultingas jautienos steikas

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Sultingas jautienos steikas
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Sultingas jautienos steikas
Sultingas jautienos steikas
Autorius apie receptą: Puikaus skonio jautienos steikas, kuris sužavės puikiu aromatu, sultingumu ir sotumu. Šalia patiekiamos daržovės suteiks spalvingumo bei puikų skonį. Puikaus skonio jautienos steikas, kuris sužavės puikiu aromatu, sultingumu ir sotumu. Šalia patiekiamos daržovės suteiks spalvingumo bei puikų skonį. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 gramų jautienos išpjovos
40 gramų sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
200 gramų brokolių
3 vienetai morkų
2 šakelės vyšninių pomidorų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Geriausia rinktis didesnį išpjovos gabalą, kepsniai bus sultingesni. Mėsą iš šaldytuvo išimti porą valandų prieš kepant, kad ji nebūtų šalta. Jei mėsa supakuota sandariai - neišpakuokite, nes mėsa apdžius.
2.
Mėsą supjaustyti 2 - 3 centimetrų storio kepsniais.
3.
Keptuvę gerai įkaitinti ir ištirpinti sviestą. Keptuvė turėtų būti pakankamai didelė, kad kepsniai nebūtų pernelyg arti, kitaip mėsa ne keps, o troškinsis savo sultyse. Galima kepti ir po vieną kepsnį vienu metu.
4.
Į keptuvę dėti mėsą. Vidutinio lygio iškepimui (su krauju) mėsą iš kiekvienos pusės kepti maždaug po 1.5 minutės. Jei norite labiau iškepusios mėsos, kepsnius kepkite ilgiau - palietus (truputį paspaudus) pirštu jausite, kaip mėsa kietėja. Kepant viršų vis palaistykite karštu sviestu iš keptuvės.
5.
Iškepusius kepsnius pagardinkite druska ir pipirais.
6.
Garnyrui grilyje arba orkaitėje su grilio funkcija pakepti daržoves, kol šiek tiek apskrus. Pagardinti druska ir pipirais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Skysčio iš keptuvės, susidariusio kepant steikus, neišpilti. Iš jo galima paruošti puikų padažą.
Daugiau patarimų, kaip išsirinkti mėsą ir ją ruošti galima rasti laidoje.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital