Sultinga orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė su česnakais ir rozmarinu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje
Autorius apie receptą: Nėra taip lengva paruošti vištienos filė. Kadangi tai labai liesa mėsa, dažnai paruošta ji būna labai sausa ir kieta. Jau daugybę metų aš vištienos filė ruošiu vienu ir tuo Nėra taip lengva paruošti vištienos filė. Kadangi tai labai liesa mėsa, dažnai paruošta ji būna labai sausa ir kieta. Jau daugybę metų aš vištienos filė ruošiu vienu ir tuo pačiu būdu – pamarinuoju su česnaku, rozmarinu, alyvuogių aliejumi ir kepu. Rezultatas jau seniai nenuvylė. Taip greita ir paprasta – tikras išigelbėjimas, kai užpuola būrys svečių ir reikia juos pavaišinti gardžiais ir greitais pietumis, bet nesinori valandų valandas praleisti virtuvėje. Kai turiu daugiau laiko, pamarinuoju vištieną net porą valandų, o jei reikia labai greitai ir penkiolikos minučių pakanka. Kai metas naudoti grilių, kartais kepu tokią vištieną and grilio, bet dažniausiai tiesiog trumpam apkepu gerai įkaitintoje keptuvėje ir leidžiu iki galo iškepti orkaitėje. Tai pats paprasčiausias būdas paruošti mėsą taip, kad ji liktų sultinga. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
3 gabalėliai vištienos krūtinėlės
3 skiltelės česnako (trinto)
1 šaukštas rozmarino (šviežio, smulkinto)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenėlyje sumaišyite česnaką, rozmariną ir alyvuogių aliejų. Į tirpalą dėkite vištieną, gerai pamasažuokite ir palikite marinuotis 10, 20 minučių, gal pusvalandį arba visą valandą, priklausomai nuo to kiek laiko turite.
2.
Kepkite ant grilio arba, įkaitinkite orkaitę 200 laipsnių, o tada gerai įkaitinkite keptuvę ir joje trumpai apkepkite vištienos gabaliukus iš visų pusių, tada sudėkite juos į karščiui atsparų indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 10-20 minučių, priklausomai nuo gabaliukų dydžio.
3.
Taip paruoštą vištieną valgykite su mėgstamais padažais, troškintomis dražovėmis, dėkite į sumuštinius arba ant salotų.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Kamilė
2018-07-13 19:55
Ooo būtinai bandysiu. Su ta vištienos filė retai gauna kas nors gero ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital