Suktinukai su naminiu riešutų sviestu ir bananais - natūraliai saldūs, be mielių

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Picos suktinukai su bananais be mielių cukraus
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Picos suktinukai su bananais be mielių cukraus
Picos suktinukai su bananais be mielių cukraus
Autorius apie receptą: Skanūs, maistingi ir natūraliai saldūs suktinukai su bananais, kuriuos paruošite labai nesudėtingai. Vaikams jie tikrai patiks! Skanūs, maistingi ir natūraliai saldūs suktinukai su bananais, kuriuos paruošite labai nesudėtingai. Vaikams jie tikrai patiks! Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
400 gramų pilno grūdo miltų
350 gramų kefyro
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
250 gramų žemės riešutų (be luobelių arba kokybiško žemės riešutų sviesto)
2 vienetai bananų
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į kefyrą įmaišyti sodą, labai gerai išmaišyti. Palikti porą minučių pastovėti, kad soda nugestų.
2.
Į kefyrą mušti kiaušinį, dėti druską, cukrų, pilti aliejų ir gerai išmaišyti, kol bus vientisa konsistencija.
3.
Per sietelį įsijoti miltus. Viską išmaišyti ir užminkyti tešlą. Minkyti iki bus vientisa ir nebelips prie rankų. Jeigu gerai išminkius tešla atrodo lipnoka, įdėkite dar šiek tiek miltų, bet atsargiai - tešla turi nebūti kieta (jeigu taip nutiktų, įpilkite šiek tiek kefyro). Palikti tešlą pastovėti, kol ruošite įdarą.
4.
Iš žemės riešutų pasiruošti naminį riešutų sviestą. Pirmiausia riešutus reikia paskrudinti. Tam tinka ketaus keptuvė - skrudinkite ant vidutinės ugnies, vis maišydami, kad riešutai kaistų tolygiai. Arba skrudinkite orkaitėje - vienu sluoksniu paskleiskite ant kepimo skardos ir kepkite 180 C laipsnių tempetatūroje apie 10 minučių (kol riešutai paskleis malonų aromatą).
5.
Paskrudintus riešutus dėti į virtuvinį kombainą ir be sustojimo malti 1 minutę. Tada nugramdyti nuo kraštų ir malti dar 1 minutę. Įdėti žiupsnį druskos, nugramdyti nuo kraštų ir malti dar 1-2 minutes., kol masė įgaus sviestišką konsistenciją (mažų riešutų gabaliukų gali likti - bus dar skaniau).
6.
Gnybti gabalą tešlos, suspausti ją į kamuolį, o tada iškočioti ploną blyną (daugmaž 15-20 cm skersmens ir 3-4 mm storio).
7.
Per visą blyną tepti riešutų sviestą. Ant viršaus dėti pjaustytus bananus
8.
Susukti suktinukus.
9.
Suktinukų viršų dar galite patepti aliejumi arba lengvai paplaktu kiaušiniu.
10.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 minučių, kol gražiai paruduos.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Žemės riešutus rinkitės nesūdytus ir nekepintus, nes pirktiniai skrudinti žemės riešutai dažnai būna apdoroti neaiškios kokybės aliejais. Pasiskrudinti patiems - daug sveikiau. Daugiau patarimų, kaip ruošti namį riešutų sviestą, rasite šiame video.
Jeigu turite galimybę, iškepusius suktinukus dar galite lengvai apkepti ant grilio - tai suteiks jiem lengvą, bet labai gerą dūmo prieskonį.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital