Suflakis su tzatziki padažu

AUTORIUS:
Dorianas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Suflakis su tzatziki padažu
Autorius apie receptą: Suflakis - populiarus greitojo maisto patiekalas Graikijoje. Šiam patiekalui pagaminti užtruks nemažai laiko, tačiau skonis nenuvils. Galima jį kepti tiek keptuvėje, tiek Suflakis - populiarus greitojo maisto patiekalas Graikijoje. Šiam patiekalui pagaminti užtruks nemažai laiko, tačiau skonis nenuvils. Galima jį kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje, tiek ant kepsninės. Česnakų kiekį padaže taip pat galima reguliuoti kaip patinka: jei norisi aštriau - dėti daugiau, jei nepatinka aštrumas - mažiau. Taip pat galima rinktis ir kitokią mėsą, jeigu norisi paeksperimentuoti. (...daugiau) Dorianas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
0.5 kilogramo vištienos krūtinėlės
Marinatui:
1/3 stiklinės graikiško jogurto
1 vienetas citrinų
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
2 šaukštai džiovinto raudonėlio
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Padažui:
500 mililitrų graikiško jogurto
1 vienetas agurkų
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis baltojo vyno acto
1/4 šaukštelio malti baltieji pipirai
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištieną supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Česnako skilteles sutraiškyti.
2.
Dubenyje sumaišyti jogurtą, aliejų, įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti sultis. Į marinatą sumesti sutraiškytas česnakų skilteles, suberti raudonėlius, druską, pipirus. Išmaišyti. Sudėti vištienos gabalėlius, uždengti ir palikti 3 val. šaldytuve.
3.
Paruošti padažą. Agurką nulupti, sutarkuoti stambia tarka, pabarstyti druska, išmaišyti ir palikti pastovėti 10-15 min. Tada išsiskyrusias sultis nupilti, agurkus nuspausti popieriniu rankšluosčiu. Tirščius sukrėsti į dubenėlį, ten pat sudėti smulkintus česnakus, įpilti acto, aliejaus, sudėti jogurtą, viską išmaišyti. Pagardinti pipirais ir, jei reikia, druska. Padažą vėsinti šaldytuve 1-2 val.
4.
keptuvėje su aliejumi iškepti vištieną ir suverti ant medinių iešmelių. Patiekti su bulvėmis fri ir padažu.
AUTORIUS: Dorianas
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital