Naminė sūdyta lašiša su burokėliais

AUTORIUS:
Virtuve_N ,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Naminė sūdyta lašiša su burokėliais
Naminė sūdyta lašiša su burokėliais
Naminė sūdyta lašiša su burokėliais
Autorius apie receptą: Ši žuvis tikrai verta įsitaisyti garbingoje Kūčių ar Kalėdų stalo vietoje. Šiuo marinatu marinuojama lašiša pavyksta ne tik skani, bet ir labai graži, o ir tinka praktiškai Ši žuvis tikrai verta įsitaisyti garbingoje Kūčių ar Kalėdų stalo vietoje. Šiuo marinatu marinuojama lašiša pavyksta ne tik skani, bet ir labai graži, o ir tinka praktiškai visur – dėti į gaivias salotas, ant mėgstamos duonos riekės ar pusryčių kruasano. Naudojau 240 ml talpos puodelį. (...daugiau) Virtuve_N
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
800 gramų lašišos filė (su oda, apytikriai)
1 stiklinė džiovintų burokėlių miltelių (arba 3 tarkuotų burokėlių)
1 stiklinė druskos
0.5 stiklinės cukraus
1 vienetas apelsinas (tarkuotos žievelės)
1 vienetas žaliųjų citrinų (tarkuotos žievelės)
2 šaukštai kalendrų sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Lašišos filė nuplauname po tekančiu vandeniu, pašaliname ant kraštelių esančius riebalus ir stambesnius kaulus, jei tokių yra. Žuvį, oda žemyn, dedame į kepimo popieriumi ištiestą indą, kuris tilptų į šaldytuvą.
2.
Kalendrų sėklas sutraiškome, galima sugrūsti grūstuvu. Didesniame dubenyje gerai sumaišome druską, cukrų, burokėlių miltelius, kalendrų sėklas bei tarkuotas vaisių žieveles.
3.
Gautu mišiniu apiberiame (iš viršaus ir kraštų) lašišos filė ir šiek tiek įtriname, kad jis suformuotų vientisą plutą. Uždengiame žuvį maistine plėvele, tuomet ant viršaus dedame pjaustymo lentelę ar kitą panašaus dydžio indą. Ant šio dedame ką nors sunkesnio (aš panaudojau ketaus puodą), kad paslėgtume lašišą ir taip pagreitintume sūdymo procesą.
4.
Dedame lašišą į šaldytuvą ir palaikome 8 – 12 valandų. Tuomet atpjauname nediduką gabalėlį ir paragaujame, ar gavome norimą sūrumą. Jei kartais norisi sūriau, palaikome su druska dar porą valandų.
5.
Tuomet žuvį nuplauname nuo druskos ir burokėlių mišinio, nusausiname, pjaustome juostelėmis ir ragaujame.
Patarimai:
Matavimui naudojau 240 ml stiklinę.
AUTORIUS: Virtuve_N
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital