Štrudelis su aguonomis

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Štrudelis su aguonomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
300 g miltų
100 ml pieno
20 g mielių
Druskos
50 g cukraus
1 kiaušinio
40 g sviesto
1 v. š. romo

Aguonų įdarui:
200 g maltų aguonų
150 ml pieno
80 g cukraus
1 v. š.  medaus
40 g razinų
Truputis citrinos žievelės
Cinamono
20 ml romo

Aptepti:
1 kiaušinio
Truputis pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:

1. Dubenyje į sijotų miltų duobutę supilkite  mieles, ištirpintas šiltame piene. Šaukštu, užkabindami šiek tiek miltų, maišykite, kol susidarys tirštoka masė. Nestorai užberkite tais pačiais miltais ir uždengę drobe laikykite šiltai 15 minučių.
2. Išlydykite sviestą  (jis turi būti ne karštas, o drungnas). Į tešlą suberkite druską, cukrų, įmuškite kiaušinį, po truputį maišydami supilkite sviestą, romą. Viską gerai sukite, kol susidarys vienalytė, glotni masė, nelimpanti prie dubens. Jei atrodo per skysta, įberkite dar miltų, tačiau tešla turi būti minkšta.
3. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalviršio. Užklokite maistine plėvele ir palikite pailsėti apie pusvalandį.
4. Per tą laiką paruoškite įdarą. Užvirkite pieną su cukrumi ir medumi, supilkite aguonas ir dar truputį pavirkite. Nukaiskite ir įmaišykite razinas, citrinos žievelę, cinamoną ir romą (nebūtina).
5. Miltuotomis rankomis imkite tešlos gabalą, pabarstykite miltų ir iškočiokite ne visai ploną lakštą. Tolygiai užtepkite aguonų įdarą. Vieną pusę tešlos sukite maždaug iki vidurio. Tada sukite kitą pusę, kol jos susitiks. Užlenkite galus ir apvertę, paguldykite kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
6. Palikite dar 20 minučių pakilti šiltoje vietoje. Užtepkite su pienu išplaktu kiaušiniu, išilgai šakute pabadykite 6 kartus, kad štrudelis „kvėpuotų“ ir apie  pusvalandį kepkite 170 °C karščio orkaitėje.

AUTORIUS: Rita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital