1. Dubenyje į sijotų miltų duobutę supilkite mieles, ištirpintas šiltame piene. Šaukštu, užkabindami šiek tiek miltų, maišykite, kol susidarys tirštoka masė. Nestorai užberkite tais pačiais miltais ir uždengę drobe laikykite šiltai 15 minučių.
2. Išlydykite sviestą (jis turi būti ne karštas, o drungnas). Į tešlą suberkite druską, cukrų, įmuškite kiaušinį, po truputį maišydami supilkite sviestą, romą. Viską gerai sukite, kol susidarys vienalytė, glotni masė, nelimpanti prie dubens. Jei atrodo per skysta, įberkite dar miltų, tačiau tešla turi būti minkšta.
3. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalviršio. Užklokite maistine plėvele ir palikite pailsėti apie pusvalandį.
4. Per tą laiką paruoškite įdarą. Užvirkite pieną su cukrumi ir medumi, supilkite aguonas ir dar truputį pavirkite. Nukaiskite ir įmaišykite razinas, citrinos žievelę, cinamoną ir romą (nebūtina).
5. Miltuotomis rankomis imkite tešlos gabalą, pabarstykite miltų ir iškočiokite ne visai ploną lakštą. Tolygiai užtepkite aguonų įdarą. Vieną pusę tešlos sukite maždaug iki vidurio. Tada sukite kitą pusę, kol jos susitiks. Užlenkite galus ir apvertę, paguldykite kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
6. Palikite dar 20 minučių pakilti šiltoje vietoje. Užtepkite su pienu išplaktu kiaušiniu, išilgai šakute pabadykite 6 kartus, kad štrudelis „kvėpuotų“ ir apie pusvalandį kepkite 170 °C karščio orkaitėje.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)