Armėniška sriuba su mėsa Chašlama

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Armėniška sriuba su mėsa Chašlama
Armėniška sriuba su mėsa Chašlama
Armėniška sriuba su mėsa Chašlama
Armėniška sriuba su mėsa Chašlama
Autorius apie receptą: Aš labai nemėgstu prėsko maisto. Man turi jaustis ir druska, ir prieskoniai maiste. O šeimai paskutiniu metu vis išverdu aštrią sriubą. Kartais su aviena, kartais su jautiena. Aš labai nemėgstu prėsko maisto. Man turi jaustis ir druska, ir prieskoniai maiste. O šeimai paskutiniu metu vis išverdu aštrią sriubą. Kartais su aviena, kartais su jautiena. Džiaugiuosi, kad visa šeima pamėgo ir noriai valgo tiek avieną, tiek jautieną. Priprato ir prie aštrumo, o mums jo kartais reikia.
Tiesa, sriubai naudojau savo naminius, šaldytus pomidorus. Gerai sunokusius pomidorus užšaldžiau vasarą, troškiniams ir sriubos gardinti. Pasiteisinęs man variantas. Išsiėmusi pomidorus iš kameros tik pralieju karštu vandeniu, lengvai ir greitai nusilupa odelės, supjaustau ir naudoju visur, kur tik noriu pridėti ir paskaninti patiekalą pomidorais.
(...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas jautienos (su kaulais)
400 gramų konservuotų pupelių (apytikriai, 1 skardinės)
4 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
2 vienetai pomidorų
1 vienetas paprikos
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 vienetas aitriųjų pipirų (apytikriai, pagal skonį)
1 šaukštas ryžių
2 vienetai lauro lapų
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
2 litrai vandens
Kepimui:
1 šaukštas aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Morkas supjaustome griežinėliais, svogūną žiedais, česnaką pasmulkiname. Nulupame pomidorų odeles, pasmulkiname. Aitrųjį pipirą supjaustome smulkiai. Papriką supjaustome nedideliais gabalėliais. Bulves supjaustome kubeliais.
2.
Puode įkaitiname aliejų. Sudedame svogūnus, morkas, česnaką ir pakepiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Sudedame pomidorus (aš naudojau naminius, šaldytus pomidorus. Juos užpyliau karštu vandeniu ir lengvai nulupau odeles), smulkintą pipirą, papriką patroškiname apie 10 min. Sudedame jautieną su kaulais, užpilame vandeniu. Beriame lauro lapus, pipirus ir verdame apie 1 - 1,5 val. Sudedame bulves, ryžius. Verdame dar apie 15 – 20 min. Pagardiname druska, sudedame pupeles. Pakaitiname iki virimo.
3.
Pilstome į dubenėlius ir skanaujame.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital