Spiralinis daržovių pyragas su mėsa

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Spiralinis daržovių pyragas su mėsa
Spiralinis daržovių pyragas su mėsa
Spiralinis daržovių pyragas su mėsa
Spiralinis daržovių pyragas su mėsa
Spiralinis daržovių pyragas su mėsa
Spiralinis daržovių pyragas su mėsa
Autorius apie receptą: Kai vyrui pasakiau, kad pietums ruošiu daržovių pyragą, atsakė, kad jis taip ir liks alkanas... Supratau - būtinai reikia dėti mėsos! Kepiau šitą pyragą jau daug kartų, ir vis Kai vyrui pasakiau, kad pietums ruošiu daržovių pyragą, atsakė, kad jis taip ir liks alkanas... Supratau - būtinai reikia dėti mėsos! Kepiau šitą pyragą jau daug kartų, ir vis su mėsa - tai paukštiena, tai liesa kiauliena. Tiktų net ir kitokia mėsytė. Ir daržoves imu tokias, kokias turiu, bet jos turi būti minkšta žievele, pailgos, spalvingos. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų mielinės sluoksniuotos tešlos
400 gramų mėsos (vištienos, liesos kiaulienos)
2 vienetai cukinijų (žalių)
3 vienetai morkų (didelių)
1 vienetas cukinijų (geltonos)
1 vienetas baklažanų (nebūtina)
250 gramų kietojo sūrio (tarkuoto, naudojau pikantišką mišinį salotoms)
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 vienetas svogūnų
1 vienetas salierų stiebų
1 sauja žalumynų (smulkintų krapų, petražolių, bazilikų)
1 šaukštelis druskos
3 žiupsneliai maltų lauro lapų
3 žiupsneliai saldžiosios paprikos miltelių
2 žiupsneliai penkių pipirų mišinio (malto)
2 žiupsneliai maltos kalendros
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek sviesto (formai patepti)
Kepimui:
20 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešla atšildyti.
2.
Mėsą supjaustyti, apiberti druska, trupučiu prieskonių ir palikti kiek pasimarinuoti. Tuomet ant sviesto troškinti uždengtoje keptuvėje, kol bus beveik minkšta.
3.
Daržovių skutikliu supjaustyti morkas, cukinijas, baklažanus pailgais plonais gabalais. Jei nepavyksta plonai supjaustyti ir kyla įtarimas, kad daržovės nesivynios, ar ilgai neiškeps, įmesti jas į verdantį vandenį ir pavirti apie 1 min. Supjaustytus baklažanus reikia bent kiek palaikyti apibertus trupučiuku druskytės.
4.
Supjaustyti kubeliais svogūną, salierą, žalumynus, likusias negražias daržovių dalis ir patroškinti uždengtoje keptuvėje.
5.
Sumaišyti mėsą su troškintomis daržovėmis, puse tarkuoto sūrio, pagardinti prieskoniais, druska, jei paragavus, reikia.
6.
Kepimo forma 24 cm skersmens. Ją plonai patepti sviestu ir iškloti atšildyta tešla.
7.
Supilti mėsos - daržovių - sūrio masę į tešla išklotą formą.
8.
Tuomet raityti daržoves - aš tai darai nuo kraštų, o kai jau forma nėra tuščia, tai daryti yra labai lengva, troškinys daržoves prilaiko. Uždengti formą kepimo popieriumi.
9.
Kepti 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min.
10.
Kol kepa, pasiruošti užpilą. Kiaušinį paplakti, sumaišyti su grietinėle, likusiu tarkuotu sūriu, įberti po truputį prieskonių, druskos.
11.
Greitai iš orkaitės ištraukti pyragą. Apšlakstyti užpilu. Vėl dėti į orkaitę, sumažinti temperatūrą iki 180 C laipsnių ir kepti dar maždaug 20 min. Taip kepant, pyragas iškepa ir nesudega. Ar tikrai daržovės iškepę, reikia patikrinti, prieš išimant, smeigtuku.
AUTORIUS: Regina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Antanina
2021-04-02 13:55
Originalu ir sveika, reiks būtinai išbandyti! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital