Špinatų vafliai su plėšyta vištiena

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Špinatų vafliai su plėšyta vištiena
Špinatų vafliai su plėšyta vištiena
Autorius apie receptą: Natūraliai spalvingi, puikiai atrodantys ir labai skanūs vafliai šiek tiek kitaip negu esame įpratę - su maistingu vištienos įdaru. Puiki idėja tiek žaismingai vakarienei, Natūraliai spalvingi, puikiai atrodantys ir labai skanūs vafliai šiek tiek kitaip negu esame įpratę - su maistingu vištienos įdaru. Puiki idėja tiek žaismingai vakarienei, tiek priešpiečių dėžutės paįvairinimui. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
100 gramų špinatų
100 gramų pieno
4 vienetai kiaušinių
2 gramai maltos vanilės (nesaldinos)
1 žiupsnelis cinamono
pagal skonį druskos
Įdarui:
300 gramų vištų šlaunelių
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 vienetas morkų
20 gramų krapų
20 gramų petražolių
10 gramų česnako
šiek tiek alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pasiruošiame vištienos įdarą. Šlauneles su visais prieskoniais, į kelias dalis perpjautu nuluptu svogūnu ir kubeliais supjaustyta morka dėti į greitpuodį. Apšlakstyti trupučiu alyvuogių aliejaus, pabarstyti druska ir užpilti šaltu vandeniu (tiek kad apsemtų) ir virti aukštoje temperatūroje 10-15 min. Jeigu greitpuodžio neturite, virkite paprastame puode (ant nedidelės ugnies, uždengę dangčiu) apie 45 minutes - tiek, kad mėsa pradėtų skirtis nuo kaulų.
2.
Išvirtą vištieną atvėsinti iki patogios temperatūros. Tuomet suplėšyti šakute ir pagal skonį pagardinti druska.
3.
Gaminame vaflius. Špinatus švariai nuplauti ir perlieti verdančiu vandeniu. Sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos tyrės, tyrę perkošti per sietelį ir palikti atvėsti.
4.
Kiaušinius ir sviestą pirmiausia išmaišyti šaukštu. Įberti druskos, vanilės, cinamono ir masę išplakti plaktuvu.
5.
Toliau plakant pakaitomis pilti pieną ir dėti miltus iki sudėsite visus. Supilti špinatų tyrę ir išmaišyti.
6.
Įkaitinti vaflinę, ją patepti aliejumi ir kepti plonus vaflius. Iškepus kiekvieną vaflį ant jo iškart dėti vištienos, susukti į tūbelę (svarbu vaflių neperkepti, kitaip bus sunku susukti).
7.
Paruoštus vaflius galite skanauti vienus ar su jogurtu ar kitokiu padažu arba patiekite kaip rekomenduoju aš - su morku padažu ir keptų daržovių iešmeliu (jų receptus rasite žemiau patarimuose).
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Morkų padažą pasigaminsite taip: 200g morkų supjaustykite kubeliais, užpilkite vandeniu (gausiai, visą virimo laiką morkos turi būti apsemtos). Virkite apie 15-20 min, kol suminkštės. Išvirtas morkas nukoškite, dėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos tyrės (trinandami pamažu supilkite 20g alyvuogių aliejaus ir pagal skonį pagardinkite druska, dar labai tinka - žiupsnelis ar daugiau cinamono). Leiskite padažui atvėsti. Šį padažą galima padažą laikyti šaldytuve visą savaitę - įdėjus vis kitų prieskonių galima improvizuoti įvairiomis skonių variacijomis.
Iešmeliui daržoves galite naudoti bet kokias mėgiamas, o mano siūlomas variantas toks 4 ridikėlis ir 100 g agurkų supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pagardinkite druska ir pakepinkite ant grilio ar grilio keptuvės. Iškeptas daržoves gražiai suverkite ant iešmelio.
Beje, vaflių tešlą galima žaismingai nuspalvinti ne tik špinatais. Vietoje jų tinka įdėti pvz. 100 g burokėlių sulčių (vafliai bus rausvi) arba 100 g mėlynių (melsviems vafliams) arba imprivizuokite savo idėjomis. Tešlos dažymui naudojamos vaisių ar daržovių tyrės turėtų būtų perkoštos per sietelį ir tik tada įmaišytos į paruoštą tešlą (kitaip spalva ir konsistencija nebus tolygi). Svarbu, jog tiek paruošta tešla, tiek tyrės būtų vienodos temperatūros.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital