Špinatų tortas "Žalias pavasaris"

AUTORIUS:
Simona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
špinatų tortas
špinatų tortas
špinatų tortas
špinatų tortas
špinatų tortas
špinatų tortas
špinatų tortas
špinatų tortas
špinatų tortas
špinatų tortas
špinatų tortas
špinatų tortas
špinatų tortas
Autorius apie receptą: Tortas su špinatų biskvitais ir grietinėlės pertepimu. Pavasariškas. Tortas su špinatų biskvitais ir grietinėlės pertepimu. Pavasariškas. Simona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
250 gramų kvietinių miltų (naudojau EKSTRA a.r.)
4 vienetai kiaušinių
125 gramai špinatų
170 gramų cukraus
50 gramų vynuogių kauliukų aliejaus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
8 gramai kepimo miltelių
5 gramai citrinų sulčių
Kremui:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
395 gramai kondensuoto pieno, saldinto (kambario temperatūros)
180 gramų sviesto (kambario temperatūros)
Papuošimui:
8 vienetai braškių
2 saujos šilauogių
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui gerai išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė padvigubėja.
2.
Špinatus, citrinos sultis ir aliejų sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Špinatų masę sudėti į išplaktus kiaušinius, plakti.
3.
Atskirai sumaišyti miltus ir kepimo miltelius ir įmaišyti į kiaušinių ir špinatų masę, plakti, kol masė taps vientisa.
4.
Pusę masės supilti į kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą atsegamais kraštais. Naudojau 24 centimetrų skersmens.
5.
Kepti 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min., orkaitės funkcija su ventiliatoriumi. Lygiai taip pat iškepti antrą dalį tešlos.
6.
Iškepusius biskvitus išimti iš orkaitės, palikti atvėsti. Visiškai atvėsusius biskvitus perpjauti pusiau. Išeis keturi biskvito lakštai. Vieną biskvito lakštą palikti torto puošybai.
7.
Kremui kambario temperatūros sviestą ir kambario temperatūros saldintą kondensuotą pieną elektriniu plakikliu išplakti iki purios masės.
8.
Grietinėlę išplakti atskirai. Sudėti į bendrą dubenį su sviesto-kondensuoto pieno mase ir atsargiai išmaišyti iki vientisos konsistencijos kremo.
9.
4 šaukštus kremo atidėti torto šonams papuošti. Dėti pirmą biskvito lakštą į apvalią formą, tepti puse kremo, tada dėti antrą biskvito lakštą, tepti likusį kremą, šiek tiek jo paliekant trečio lakšto viršutiniam sluoksniui. Dėti trečią biskvito lakštą aptepti paliktu kremu. Dėti į šaldytuvą 8-10 valandų. Kuo ilgiau stovi, tuo skanesnis.
10.
Išėmus tortą iš apvalios formos skardos, šonus aptempti atidėtu kremu. Ketvirtą biskvitą suplėšyti mažais gabalėliais ir jais apdėti torto šonus. Viršų puošti braškėmis ir šilauogėmis, apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
AUTORIUS: Simona
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Justina
2023-04-08 16:40
Išėjo du ploni biskvitai, nors viską sekiau pagal instrukcijas ATSAKYTI
Anelė
2022-07-16 14:02
Pritariu, matyt reikia dvigubinti recepto kiekius, arba naudoti mazesne forma. Be to, biskvitas neissikele ir tortas gavosi sausas. Arba perplakiau tesla arba spinatai del dregmes neleidzia teslai iskilti. ATSAKYTI
Indrė
2022-04-10 02:53
Kepiau pagal instrukciją.Dariau viską pagal aprašymą,bet iš vienos normos man išėjo 2 ploni biskvitai,kurių tikrai neperpjausi pusiau.Įdomu kur mano klaida..Perplakta tešla mikseriu gal..Būtų įdomu daugiau nuomonių:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital