Špinatų tortas su kondensuoto pieno kremu ir avietėmis

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Špinatų tortas su kondensuoto pieno kremu ir avietėmis
Špinatų tortas su kondensuoto pieno kremu ir avietėmis
Špinatų tortas su kondensuoto pieno kremu ir avietėmis
Autorius apie receptą: Gaivus ir vasariškas tortas. Gaivus ir vasariškas tortas. Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Biskvitui:
380 gramų kvietinių miltų
180 gramų špinatų
180 gramų rapsų aliejaus
3 vienetai kiaušinių
130 gramų cukraus
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis sodos
Kremui:
400 gramų šilauogių
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
300 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų vandens
3 šaukštai želatinos milteliai
pagal poreikį citrinų sulčių
Želė sluoksniui:
350 gramų šaldytų aviečių
70 gramų cukraus
2 šaukštai vandens
3 šaukšteliai želatinos milteliai
Papildomai:
šiek tiek aliejaus (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui špinatus sudedame į maisto smulkintuvą, supilame aliejų, citrinos sultis ir sumalame iki tyrės.
2.
Kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi, kol masė padvigubėja. Į išplaktą kiaušinių masę supilame špinatų tyrę, suberiame sodą ir viską gerai išmaišome.
3.
Miltus su kepimo milteliais persijojame ir suberiame kiaušinių-špinatų masę. Gerai išmaišome ir supilame į aliejumi pateptą 21 cm skersmens kepimo formą.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, ar iškepė, patikriname mediniu smeigtuku - įsmeigus ir ištraukus jis turi būti sausas, neaplipęs tešla. Jei aplipęs - kepame dar 5 minutes, vėl tikriname. Iškepusį biskvitą paliekame atvėsti ir tuomet supjaustome į keturias dalis.
5.
Žele sluoksniui avietės sudėti į nedidelį puodą, suberti cukrų ir kaitinti, pamaišant, kol cukrus ištirps.
6.
Želatiną užpilti keliais šaukštais šalto vandens (tik tiek, kad padengtų želatiną) ir palikti 10 min brinkti. Ištirpinti garų vonelėje - indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps. Ištirpusią supilti į aviečių masę. Visą paruoštą aviečių želė masę supilti į apvalią maistine plėvele išklotą 18 cm skersmens kepimo forma. Palikti šaldytuve stingti 2-3 val.
7.
Kremui želatiną užpilame vandeniu ir paliekame 10 min brinkti. Išbrinkusią ištirpiname garų vonelėje - indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps. Išbrinkusią želatiną pašildome, kad ištirptų.
8.
Išplakame grietinėlę iki standžių putų.
9.
Uogas, kondensuotą pieną ir citrinos sultis sumalame maisto smulkintuvu. Maišant, supilame želatiną. Dedame į šaldytuvą trumpam, kol masė pradės stingti ir tada įmaišome išplaktą grietinėlę.
10.
Surenkame tortą. Dedame vieną biskvito lakštą į tą pačią atsegamą kepimo formą (apjuosiame kepimo formos kraštus acetato juosta ar bent jau kepimo popieriumi, kad išimti tortą būtų lengviau ir krašteliai neprikibtų), užtepame kremo, dedame sekantį biskvito lakštą, tepame kremo, uždedame sustingusį aviečių želė sluoksnį, užtepame kremo. Uždedame tuomet biskvito lakštą ir užtepame likusiu kremu ir uždedame paskutinį biskvito lakštą. Padedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų. Puošiame pagal savo poreikius.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital