Špinatų salotos su braškėmis, feta ir balzaminiu padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Špinatų salotos su braškėmis ir feta
Špinatų salotos su braškėmis ir feta
Špinatų salotos su braškėmis ir feta
Špinatų salotos su braškėmis ir feta
Autorius apie receptą: Braškių ir balzaminio padažo derinys yra klasika visame savo vasariškame gražume. Šios salotos gaivios, sočios ir žavingai atroančios - idealus pasirinkimas vasariškai Braškių ir balzaminio padažo derinys yra klasika visame savo vasariškame gražume. Šios salotos gaivios, sočios ir žavingai atroančios - idealus pasirinkimas vasariškai vakarienei ar kai norisi įdomesnio garnyro prie pagrindinio patiekalo. Nors derinys su feta man yra tobulas, jeigu norite be pieno produktų, fetos sūrį drasiai keiskite prinokusiu kubeliais pjaustytu avokadu - išbandyta, užskaityta ir tikrai skanu. Kitais ingredientais irgi improvizuokite drąsiai. Tik visada palikite braškes, balzaminį padažą ir žiupsnelį šviežiai grūstų pipirų. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
100 gramų špinatų
100 gramų fetos sūrio (arba 1 avokado, žr. patarimus)
2 saujos braškių
1 sauja graikinių riešutų (arba migdolų ar moliūgų sėklų ar saulėgrąžų)
1 saujelė mėtų (nebūtina, bet labai tinka)
šiek tiek aguonų (nebūtina, bet tinka)
šiek tiek juodųjų pipirų
Padažui:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1.5 šaukšto balzaminio acto
0.5 šaukštelio garstyčių (nebūtina, bet tinka)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Špinatų lapelius švariai nuplauname ir gerai nusausiname (aš išsuku salotų džiovyklėje). Paskirstome į dvi didesnes lėkštes.
2.
Braškes supjaustome kaip norisi - ketvirčiais, riekelėmis ar pagal kitokią nuotaiką. Braškes dedame ant špinatų.
3.
Ant braškių užtrupiname (postambiais gabalėliais) fetos sūrį. Užberiame pasmulkintus graikinius riešutus ir keletą mėtų lapelių.
4.
Užpilo ingredientus dedame į nedidelį stiklainiuką, užsukame dangteliu ir stipriai papurtome bent pusę minutės, jog viskas susijungtų į puikų balzaminį padažą.
5.
Padažu apšlakstome salotas. Jas apibarstome trupučiu aguonų sėklų ir pabarstome šviežiai grūstais pipirais.
6.
Viskas! Tiekame ir skanaujame!
Patarimai:
Jeigu nevartojate pieno produktų, vietoje fetos salotas gardinkite kubeliais pjaustytu avokadu. Tokiu atveju į padažą druskos dėkite šiek tiek daugiau.
Padažo skonis labai labai priklausys nuo balzaminio acto kokybės. Kuo jis kokybiškesnis, tuo padažas bus skanesnis. Aš naudoju gana tirštą balzaminį actą, tad ir salstelėjimo, ir rūgštelės padažui pakanka nuo tokių kiekių, kurie recepte užrašyti. Bet suplakę padažą būtinai jo paragaukite ir drąsiai koreguokite pagal save - jeigu norisi daugiau rūgštelės, įdėkite dar šiek tiek acto, jeigu trūksta aštrumo - įdėkite dar garstyčių, jeigu norisi saldžiau - įdėkite šiek tiek klevų sirupo arba medaus. Tada padažą vėl sąžiningai suplakite purtydami uždarytą stiklainiuką.
Vietoje špinatų tinka ir kitokios mėgiamos švelnesnio skonio salotos, bet su špinatais man skaniausia. Kartais dar juos paįvairinu saujele rukolos lapelių, nes rukolos aštrumas smagiai kontrastuoja su likusiais salotų skoniais.
Lapelius bet kuroms salotoms aš visada nusausinu gerai išsukdama salotų džiovyklėje (toks paprastutis centrifugos principu veikiantis įrankis, kurį rasite kiekviename didesniame prekybos centre vos už kelis eurus). Gerai nusausinti lapai yra viena iš dažnai nuvertinamų, bet labai svarbių skanių salotų paslapčių, nes padažas nesubėga su užsilikusiu vandeniu į lėkštės apačią, o lieka ten, kur ir turėtų - ant salotų lapelių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital