Špinatų ir sūrio "Kofta" aštriame padaže

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Špinatų ir sūrio "Kofta" aštriame padaže
Autorius apie receptą: Prieš keletą metų, pietų pertraukos metu retkarčiais keliaudavau pietauti į vegetariško-indiško maisto kavinukę. Itin mėgau "Panyro" sūrio ir špinatų "Kofta". Prieš keletą metų, pietų pertraukos metu retkarčiais keliaudavau pietauti į vegetariško-indiško maisto kavinukę. Itin mėgau "Panyro" sūrio ir špinatų "Kofta". Interneto platybėse galima rasti "Panyro" sūrio gamybos receptų, bet kaip supratau, tai kažkas panašaus į mūsų lietuvišką saldaus pieno sūrį, tad nusprendžiau pasilengvinti sau gyvenimą ir naudoti pirktinį sūrį. Taigi - indiško patiekalo interpretacija lietuviškoje virtuvėje. Recepto idėją radau svetainėje Spicy-aroma.com. (...daugiau) Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų saldaus pieno sūrio
70 gramų špinatų
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai kvietinių miltų (apytikriai)
0.5 šaukštelio maltos ciberžolės
0.5 šaukštelio garam masala prieskonių
0.5 šaukštelio malto kumino
1 žiupsnelis kmynų (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Padažui:
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (arba nuluptų ir smulkiai supjaustytų šviežių )
100 mililitrų grietinėlės (10 proc. riebumo)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 skiltelė česnako (didelės)
1 šaukštelis imbiero (tarkuoto)
0.5 šaukštelio kalendros (džiovintos)
0.5 šaukštelio malto kumino
0.5 šaukštelio maltos ciberžolės
0.5 šaukštelio garam masala prieskonių
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Saldaus pieno sūrį rankomis susmulkinti į gabaliukus.
2.
Špinatus supjaustyti, sudėti į sūrį. Suberti po 0,5 šaukštelio ciberžolės, garam masala prieskonių, kumino, įberti kmynų ir pagardinti druska. Išmaišyti ir palikti šiek tiek pastovėti, kad špinatai šiek tiek sukristų.
3.
Į špinatų-sūrio masę įmušti kiaušinį, suberti miltus, išmaišyti. Miltų dėti tiek, kad būtų galima suformuoti rutuliukus.
4.
Gnybti gabaliuką masės ir delnais suformuoti maltinuką.
5.
Aliejų maltinukų kepimui gerai įkaitinti. Apkepti maltinukus iš abiejų pusių. Svarbu kepti karštame aliejuje, kad pakankamai greitai apkeptų ir sūris nespėtų per daug išsilydyti. Sudėti ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius.
6.
Padažui svogūną susmulkinti pusžiedžiais, česnaką stambiai sukapoti.
7.
Į keptuvę pilti šlakelį aliejaus, suberti svogūną, česnaką, tarkuotą imbierą ir ant nedidelės ugnies kepinti, kol suminkštės. Dėti konservuotus pomidorus, keletą minučių pakepinti. Suberti po 0,5 a.š. džiovintos kalendros, kumino, ciberžolės, garam masala prieskonių, pagal skonį aitriosios paprikos miltelių, druskos ir dar kelias minutes pakepinti.
8.
Padažą sutrinti trintuvu iki vientisos konsistencijos masės. Įpilti grietinėlę ir užvirti (jeigu padažas atrodo tirštokas, įpilti vandens).
9.
Pateikti maltinukus su padažu ir ryžiais (man skaniausia su "Basmati" ryžiais, bet galima ir su bet kokiais kitais mėgstamais), mėgstamomis daržovėmis (nuotraukoje agurkas su druska, smulkintomis mėtomis ir jogurtu).
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital