Šparaginių pupelių mišrainė žiemai su pomidorais, svogūnais ir morkomis

AUTORIUS:
Jovita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
Šparaginių pupelių mišrainė žiemai su pomidorais, svogūnais ir morkomis
@Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai šparaginių pupelių
1.5 kilogramo pomidorų
1 kilogramas morkų
1 kilogramas svogūnų
200 mililitrų aliejaus
4 šaukštai acto 9%
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos
6 skiltelės česnako
2 šaukšteliai mairūno
1 šaukštelis juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio maltų lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šparagines pupeles švariai nuplaukite ir nupjaustykite galiukus. Pupeles perpjaukite į kelias dalis ir suberkite į verdantį šiek tiek pasūdytą vandenį. Virkite apie 5-10 minučių, kol pupelės truputį suminkštės, bet jokiu būdu nepervirs. Išvirusias išgriebkite ir užpilkite šaltu vandeniu, jog liktų traškios.
2.
Pomidorų odeles nulupkite. Aš tą darau taip - pomidorų viršuje ir apačioje įpjaunu po kryžiuką, tada pomidorus užpilu verdančiu vandenių, jog apsemtų. Palaikau taip porą minučių, o tada karštą vandenį nupilu ir užpilu šaltu vandeniu, palieku atvėsti. Odelės atsiskiria ir jas lengvai nuimu. Pomidorus sutrinkite elektriniu trintuvu arba mėsmale iki vientisos tyrės.
3.
Storadugniame puode įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus iki gražiai auksinės spalvos. Sudėkite tarkuotas morkas ir pakepinkite keletą minučių iki morkos suminkštės. Tada supilkite trintus pomidorus, sudėkite šparagines pupeles, sudėkite druską, cukrų, kapotą česnaką, prieskonius ir supilkite actą. Užvirinkite ir pavirkite dar apie 10-15 minučių.
4.
Karštą miršainę supilkite į iškaitintus stiklainius, užsukite švariais, sandariais dangteliais. Stiklainius sustatykite dangteliais žemyn, juos šiltai apklokite ir palaikykite taip keletą valandų, kol visiškai atvės. O tada neškite į vėsų rūsį.
AUTORIUS: Jovita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital