Autorius apie receptą:
Desertas penktadienio vakarui. Puikiai tiktų ir Kūčių vakarienei. Skanus, su gaivia rūgštele ir purus it debesėlis. Recepto šaltinis: kulinarinė laida „Beatos
Desertas penktadienio vakarui. Puikiai tiktų ir Kūčių vakarienei. Skanus, su gaivia rūgštele ir purus it debesėlis. Recepto šaltinis: kulinarinė laida „Beatos virtuvė“.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
250 gramų
spanguolių
(tinka ir šaldytos)
0.5 litro
vandens
120 gramų
cukraus
80 gramų
manų kruopų
1 šaukštelis
vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Spanguoles suberiame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame, kol spanguolės suminkštės. Sutriname maisto smulkintuvu. Pertriname per sietelį, kad neliktų seklyčių ir odelių gabalėlių.
2.
Į spanguoles suberiame cukrų, vanilinį cukrų, manus. Nuolat maišant, verdame, kol manų kruopos išvirs. Gerai atvėsiname. Išplakame elektriniu plakikliu, kol masė taps puri ir šilkinė.
3.
Putėsius pilstome į stiklinaites, puošiame kūčiukais ir spanguolėmis.