Spalvingas tortas "Arbūzas"

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Spalvingas tortas "Arbūzas"
Autorius apie receptą: Skanus, spalvingas, nebrangus. Špinatų skonio biskvite visai nesijaučia. Tai neįprastas ir labai gražus tortas, kuris papuoš Jūsų stalą. Skanus, spalvingas, nebrangus. Špinatų skonio biskvite visai nesijaučia. Tai neįprastas ir labai gražus tortas, kuris papuoš Jūsų stalą. Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
250 gramų špinatų (šviežių arba šaldytų)
1 stiklinė kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
90 mililitrų aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
pagal skonį citrinų sulčių
Kremui:
125 gramai grietinėlės, 35% riebumo
125 gramai maskarponės sūrio
1 šaukštas cukraus pudros
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Viršui:
77 gramai braškių želė (1 pakelio)
pagal poreikį šokolado plokštelės (drožlių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į maisto smulkintuvą sudėti špinatus, supilti 50 ml aliejaus ir sutrinti iki tyrės.
2.
Miltus su kepimo milteliais išsijoti.
3.
Kiaušinius su cukrumi ir citrinų sultimis plakti, kol masė padvigubės ir taps balkšva. Supilti 40 ml aliejaus, špinatų tyrę ir viską gerai išmaišyti. Įmaišyti miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti. Tešla turi būti gana tiršta, tirštesnė nei grietinė.
4.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti tešlą.
5.
Kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku, įsmeigus į biskvitą ir ištraukus, jis turi būti neaplipęs tešla. Iškepusį biskvitą perkelti ant grotelių ir palikti atvėsti.
6.
Braškių želė miltelius suberti į 500 ml karšto vandens. Maišyti, kol ištirps. Palikti atvėsti.
7.
Kremui išplakti grietinėlę su maskarponės sūriu, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki standumo.
8.
Dėti biskvitą į atsegamą torto formą. Supilti kremą, išlyginti. Palikti šaldytuve šiek tiek apstingti.
9.
Atsargiai, po kelis šaukštus supilti atvėsusią braškių želė. Pabarstyti šokolado drožlėmis. Palikti stingti šaldytuve.
Patarimai:
Naudojau 20 cm skersmens kepimo formą.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital