Spalvingas nekeptas varškės tortas

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Spalvingas nekeptas varškės tortas
Spalvingas nekeptas varškės tortas
Spalvingas nekeptas varškės tortas
Autorius apie receptą: Labai skanus ir gaivus. Tikslų cukrų ir uogienės kiekį koreguokite pagal skonį, ragaudamos varškės kremą. Tortą dariau 26 cm skersmens apvalioje formoje nuimamais kraštais. Labai skanus ir gaivus. Tikslų cukrų ir uogienės kiekį koreguokite pagal skonį, ragaudamos varškės kremą. Tortą dariau 26 cm skersmens apvalioje formoje nuimamais kraštais. Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas kreminės varškės
150 gramų cukraus
3 šaukštai grietinės
40 gramų želatinos
1 vienetas biskvito (naudojau pirktinį)
1 sluoksnis:
3 šaukštai mėlynių uogienės
2 sluoksnis:
3 šaukštai uogienės (tinka braškių, aviečių ar vyšnių)
3 sluoksnis:
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas citrinos žievelės (tarkuotos)
Sirupui:
150 mililitrų vandens
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Varškę padaliname į tris lygias dalis, į jas sudedam po šaukštą grietinės ir po 50 gramų cukraus. Į pirmą dalį dar įdedam mėlynių uogienės, į antrą - raudonos uogienės, į trečią - citrinų sulčių ir žievelių.
2.
Želatiną padaliname į tris dalis. Ant pirmos dalies užpilame po 100g verdančio vandens, gerai išmaišome, kad ištirptų ir leidžiame pravėsti. Aš naudojau DrOetker smulkintą želatiną, kurios nereikia brinkinti, o tik ištirpinti karštame vandenyje, atvėsinti ir viskas. Jeigu naudotumėte įprastą želatiną, tada užpilkite ją šaltu vandeniu, leiskite išbrinkti apie 20-30 min ir tada ištirpinkite ant nedidelės ugnies ar garų vonelėje bei irgi palikite atvėsti.
3.
Sirupui į vandenį supilam citrinų sultis, įdedam cukrų ir išmaišom. Į formą dedame biskvitą, jį sulaistom sirupu.
4.
Atvėsusią želatiną supilame į pirmąjį kremą, gerai išmaišome šluotele ir supilame ant biskvito. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Taip pat kartojame su kitais sluoksniais. Galiausiai paliekame šaldytuve bent valandai, kad visiškai sustingtų.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Megeja
2019-11-05 06:49
Kiek centrimetrų forma? ATSAKYTI
Ilona
2019-11-27 12:24
Po nuotrauka yra autorės komentaras, tai parašyta, jog darė 26cm skersmens apvalioje formoje. ATSAKYTI
Slapuke
2017-08-07 16:27
O ar galima būtų kirtingus sluoksnius daryti pvz. šokoladinį (dėti tirpinto juodo įokolado arba kakavos), kavos (tirpios kavos milteliai arba stipri kava) ir vanilinį (vanilinis cukrus ar vanilės ekstraktas)? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-08-07 17:16
Tikrai galima, so skoniais šiame recepte eksperimentuokite drąsiai! Beje, į vanilinį sluoksnį dar labai tiktų įdėti tirpinto balto šokolado :) Tik jeigu dėsite tirpintą šokoladą į sluoksnius, geriausia, jog varškė būtų kambario temperatūros, jog šokoladas gerai išsimaišytų, nesušoktų. O jeigu norite dar kremiškesnės tekstūros torto, dalį varškės galite pakeisti maskarponės sūriu :-) Skanių eksperimentų! ATSAKYTI
Slapuke
2017-08-11 10:28
Dėkoju už atsakymą :) Tikrai pabandysiu paeksperimentuoti. Tik suabejojau, ar nereikėtų šokoladą tirpinti piene (vienas ištirpintas gal gali būti per tirštas, nes juk karšto su varške turbūt geriau nemaišyti...). O ir kavą turbūt geriau pilti paruoštą atvėsintą, nes milteliai gali neištirpti?.. ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-08-11 13:43
Tirpinti piene nebūtina. Ištirpusiam šokoladui leiskite truputėlį atvėsti (tiesiog kad nebūtų karštas), o tada sumaišykite sukambario temperatūros varške (jeigu maišysite mikseriu, bus ypač lengva ir tolygiai pasiskirstys).

O kavą galite ruošti ir taip, ir taip. Jeigu naudosite tirpią, tiesiog ją prieš tai ištirpinkite labai nedideliame kiekyje vandens arba pieno, o tada jau supilkite į varškę. O jeigu naudosite jau paruoštą, ruoškite labai stiprią, kad nereikėtų pilti jos daug. Arba jeigu pilsite daugiau, truputį daugiau dėkite ir želatinos, kad viskas gerai sustingtų :-)

Sėkmės jums! ATSAKYTI
Kepeja
2017-04-25 23:31
Keliu gramu zalatinos pakeliai? Nes pakelis pakeliui nelygus ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-04-28 09:08
Pasitikslinome su recepto autore ir pakoregavome želatinos kiekį recepte iš pakelių į gramus. Andželika naudojo du pakelius po 20 g DrOetket smulkintos želatinos (jos nereikia brinkinti). Bet galite ją pakeisti ir 40-50 g paprastos želatinos, tik išbrinkinkite ją bent pusvalanduką prieš gamindami, o tada ištirpinkite ir naudokite pagal receptą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital