Spalvingas jogurtinis žele desertas su uogomis

AUTORIUS:
Ugnė Pilvinienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Jogurtinis žele tortas su uogomis
Autorius apie receptą: Tortas puikiai tinka, kai norisi kažko gaivaus ir lengvo. Aš jį ruošiau su šilauogėmis ir braškėmis, bet galima rinktis ir kitokias uogas ar jas pakeisti mėgiamais vaisiais. Tortas puikiai tinka, kai norisi kažko gaivaus ir lengvo. Aš jį ruošiau su šilauogėmis ir braškėmis, bet galima rinktis ir kitokias uogas ar jas pakeisti mėgiamais vaisiais. Ugnė Pilvinienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
900 gramų geriamas jogustas (kambario temperatūros, naudojau miško uogų skonio)
300 gramų uogų (arba konservuotų vaisių, gerai nuvarvintų)
3 pakeliai želės (po 77 gr)
7 šaukštai vandens
4 šaukštai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želė paruošti iš anksto (geriausia iš vakaro) pagal nurodymus ant pakuotės. Vietoje 500 ml vienam pakeliui pilti 300 ml vandens. Taip želė bus standesnė ir lengviau pjaustysis. Palikti sustingti. Sustingusią supjaustyti gabalėliais.
2.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti 10 minučių pastovėti kol išbrinks. Ištirpinti garų vonelėje (neužvirinti!) ir palikti šiek tiek atvėsti. Jeigu norite greičiau, išbrinkusią želatiną dėti 10 sekundžių į mikrobangę pakaitinti, ištraukti, išmaišyti ir vėl 10 sekundžių į mikrobangę, taip kartoti, kol ištirps. Neperkaitinkite želatinos, stebėkite, kad neužvirtų, nes kitaip nesustings.
3.
Atvėsintą želatiną palengva, maišant supilti į jogurtą (jogurtas turi būti kambario temperatūros, jei bus šaltas - sušoks gumuliukais). Įmaišyti želė gabalėlius, smulkintas uogas (naudojau braškes ir šilauoges) ir supilti į formą.
4.
Formą dėti į šaldytuvą sustingti bent 5 valandoms.
5.
Kad sustingęs desertas lengviau išsiimtų, formą galima kelioms sekundėms pamekrti į karštą vandenį, tuomet uždėti ant viršaus lėkštę ir apversti - tortukas lengvai išslys. Merkiant formą į vandenį, būkite atsargūs, kad vandens nepapultų į formos vidų!
AUTORIUS: Ugnė Pilvinienė
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (3)
Asta
2019-06-25 09:32
Ačiū, skanus, gaivus desertas ATSAKYTI
Ieva
2019-01-29 08:06
Jeigu idetume dar varskes? Ar nieko butu? ATSAKYTI
Birute
2018-12-02 14:52
Labai skanus ir didelis tortas gavosi. Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital