Spalvingas cukinijų ir morkų pyragas "Spiralė"

AUTORIUS:
Ramunė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Spalvingas cukinijų ir morkų pyragas "Spiralė"
Spalvingas cukinijų ir morkų pyragas "Spiralė"
Spalvingas cukinijų ir morkų pyragas "Spiralė"
Autorius apie receptą: Akį traukianti išvaizda ir puikus skonis garantuotas! Tiesa, receptas tinka mėgstančioms suktis virtuvėje, nes užima laiko ir reikalauja šiek tiek kantrybės. Visgi rezultatas Akį traukianti išvaizda ir puikus skonis garantuotas! Tiesa, receptas tinka mėgstančioms suktis virtuvėje, nes užima laiko ir reikalauja šiek tiek kantrybės. Visgi rezultatas atperka visas pastangas. Nuoširdžiai siūlau išmėginti, kol daržuose karaliauja cukinijos. (...daugiau) Ramunė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
190 gramų kvietinių miltų
110 gramų sviesto (šalto)
2 šaukštai vandens (ledinio)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
3 vienetai morkų
2 vienetai cukinijų (jaunų, žalių)
2 vienetai cukinijų (jaunų, geltonų)
200 gramų grietinės, 30% riebumo
100 gramų mocarela sūrio
100 gramų kietojo sūrio (fermentinio)
100 gramų parmezano sūrio
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia pasiruoškite trapią tešlą: šaltą sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais, suberkite miltus sumaišytus su druska. Minkymą aš patikėjau kombainui, bet galite viską atlikti rankomis. Kai tik sviestas aplips miltais, pilkite po vieną valgomąjį šaukštą ledinio vandens ir minkykite toliau. Pamatysite, kad tešla netrukus sušoks į gumulą. Daugiau minkyti nereikia, vyniokite į plėvelę ir palikite šaldytuve pailsėti kokiai valandai ar daugiau.
2.
Pasiruoškite sūrių įdarą: parmezaną galite naudoti jau sutarkuotą arba sutarkuokite labai smulkia tarka. Kitus sūrius smulkiai supjaustykite peiliu. Visą įdarą pagardinkite druska ir mėgstamais prieskoniais ir išmaišykite su grietine.
3.
Ruoškite daržoves. Turbūt jau supratote, kad norint spalvingos išvaizdos, cukinijų luobelės nulupti nereikia. Juosteles išgausite su specialia pjaustykle arba su bulvių skustuku. Pastarąjį pasirinkau ir aš. Juostelės turi būti kuo plonesnės, tuomet jas bus lengviau susukti.
4.
Taigi, supjaustykite plonomis juostelėmis visas cukinijas ir morkas. Visą spiralės sukimo procesą aš pradėjau ant pjaustymo lentelės, o vėliau perkėliau ant tešlos ir sūrio pagrindo. Taigi, kiekvieną juostelę šiek tiek patepkite alyvuogių aliejumi ir formuokite viduriuką. Ratu dėliokite juosteles, keisdami spalvinę gamą.
5.
Iš šaltos tešlos iškočiokite apskritimą (gali tekti pabarstyti stalviršio paviršių miltais). Tieskite tešlą į apvalią maždaug 23-24 cm. skersmens formą. Manoji yra silikoninė, bet galite naudoti stiklinę ar metalinę formą neaukštais kraštais. Apipjaustykite nelygius tešlos kraštus, o pačią tešlą subadykite šakute ir statykite į šaldytuvą dar pusvalandžiui.
6.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C laipsnių.
7.
Išimkite formą su tešla iš šaldytuvo. Tieskite ant tešlos lakštą kepimo popieriaus ir užberkite kelias saujas pupelių ar žirnių. Tai reikalinga tam, kad tešla per daug neiškiltų. Pašaukite kepti apie 15 minučių. Ištraukite, nuimkite popierių su pupelėmis ar žirniais, o tešlai leiskite atvėsti.
8.
Atvėsus tešlai ant jos sudėkite sūrių įdarą ir išlyginkite. Ant viršaus atsargiai perkelkite susuktą daržovių spiralę. Jei dar yra vietos, padėliokite daugiau cukinijų bei morkų juostelių. Viršų pabarstykite druska bei mėgstamais daržovių prieskoniais.
9.
Daržovių pyragą kepkite įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Pjaustykite aštriu peiliu ir skanaukite dar šiltą! Skanaus!
AUTORIUS: Ramunė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital