Spagečiai su moliuskais ir midijomis

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Spagečiai su moliuskais ir midijomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4-6 porcijoms:
750g moliuskų kriauklelėse,
750g midijų kriauklelėse,
150ml. sauso baltojo vyno,
4 skiltelės smulkinto česnako,
2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų aitriųjų paprikų,
90ml pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
500 g spagečių,
2 valgomieji šaukštai sviesto,
2 valgomieji šaukštai smulkiai kapotų petražolių.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pamerkite moliuskus ir midijas 1 valandai į atskirus indus su šiltu pasūdytu vandeniu. Pašalinkite midijų ūselius. Nusausinkite moliuskus ir midijas ir perdekite į didelį puodą, įpilkite 4 valgomuosius šaukštus vyno ir virkite 5-10 minučių, kol kriauklelės atsivers. Neatsivėrusias kriaukles išmeskite. Pusę kiekio moliuskų ir midijų išimkite iš geldelių. Perkoškite nuovirą ir padėkite į šalį. Didelėje keptuvėje, aliejuje pakepinkite česnaką, kol jis pageltonuos, kepinkite apie 3 minutes. Sudėkite visus moliuskus ir midijas (geldelėse ir išimtas iš geldelių) ir kepkite 2 minutes. Supilkite likusį vyną ir kaitinkite kol vynas išgaruos. Tuo tarpu dideliame kiekyje pasūdyto vandens išvirkite spagečius, virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir sudėkite į keptuvę, įpilkite truputį nukošto moliuskų nuoviro. Sudėkite sviestą, išmaišykite, papuoškite petražolėmis. Valgykite karštus. Makaronų patiekalas paruoštas!
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital