Sotus mėsos pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Mėsos vištienos pyragas
Mėsos vištienos pyragas
Mėsos vištienos pyragas
Mėsos vištienos pyragas
Mėsos vištienos pyragas
Autorius apie receptą: Labai mėgstu šį pyragą - puikus patiekalas tiek šeimos savaitgalio pietums, tiek svečiams pavaišinti. Šį receptą gavau iš savo sesers. Labai mėgstu šį pyragą - puikus patiekalas tiek šeimos savaitgalio pietums, tiek svečiams pavaišinti. Šį receptą gavau iš savo sesers. Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
250 gramų miltų
200 gramų majonezo
200 gramų grietinės
3 vienetai kiaušinių
Įdarui:
600 gramų mėsos (virtos, geriausiai vištienos)
300 gramų pievagrybių (arba kitokių grybų)
2 vienetai morkų (tarkuotų)
150 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
1 vienetas svogūnų (smulkinto)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mėsą išverdame, supjaustome gabaliukais ir pagardiname prieskoniais.
2.
Pakepiname aliejuje svogūną ir morkas. Pievagrybius susmulkiname ir taip pat pakepiname aliejuje.
3.
Į dubenį sudedame majonezą, grietinę ir kiaušinius, viską gerai išplakame. Po truputį beriame miltus ir dar kartą viską gerai išplakame.
4.
Į kepimo formą sudedame pusę tešlos masės ir paskleidžiame po dugną. Ant viršaus dedame paruoštą mėsą, po to pakepintą svogūną ir morkas, užberiame sūrio, ant jo pievagrybius. Ant viršaus supilame likusią tešlos dalį.
5.
Kepame iki 190 - 200 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 45 min. Patikriname mediniu smeigtuku - įsmeigus ir ištraukus jis turi būti sausas, neaplipęs tešla. Jei aplipęs - kepame dar 5 - 7 minutes, vėl tikriname.
Patarimai:
Šį pyragą paprastai patiekiu su česnakiniu padažu, kurį gaminu taip: dubenėlyje sumaišau 0.5 stiklinės neriebaus majonezo, 2 šaukštus tarkuoto mėlynojo pelėsinio sūrio (tinka ir kitoks sūris), 1 šaukštą baltojo vyno acto, 5 išspaustas česnako skilteles ir 1 šaukštą citrinų sulčių. Suplaku, kad ingredientai susijungtų. Prieš patiekiant pyragą padažą truputį pašildau mikrobangų krosnelėje (kad sūris taptų tąsus).
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital