Mac n Cheese traškiu viršumi - sotus ir gardus

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Mac n Cheese
Mac n Cheese
Mac n Cheese
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
300 mililitrų pieno (3.5 proc. riebumo)
300 gramų čederio sūrio (baltojo)
250 gramų grietinėlė, 36% riebumo
250 gramų makaronų (ragelių formos)
40 gramų sviesto
30 gramų miltų
2 žiupsneliai druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
Viršui:
50 gramų džiūvėsėlių (naudojau „Kauno grūdų“
40 gramų parmezano sūrio (arba kito kietojo sūrio)
30 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 180 °C.
2.
Gausiai pasūdytame vandenyje išverdame makaronus. Verdame minute trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės.
3.
Keptuvėje išlydome sviestą. Beriame miltus ir maišome mentele, kol gausime vienalytę masę. Pilame pieno ir grietinėlės. Kaitiname maišydami apie 5 min., kol masė kiek sutirštės. Pasūdome ir beriame pipirų.
4.
Nuimame keptuvę nuo kaitros ir įmaišome į masę tarkuotą čederio sūrį. Sūris nebūtinai turi išsilydyti.
5.
Dideliame dubenyje sumaišome išvirusius makaronus su pasiruoštu sūrio padažu.
6.
Dubenėlyje sumaišome džiūvėsėlius su tarkuotu parmezanu ir lydytu sviestu.
7.
Į kepimo indą dedame makaronų masę, o viršų apibarstome džiūvėsėlių-parmezano mišiniu. Mano naudotas indas 29x23 cm.
8.
Kepame orkaitėje apie 30 min., kol viršus gražiai apskrunda.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital