Sotus daržovių troškinys moliūge

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Sotus daržovių troškinys moliūge
Sotus daržovių troškinys moliūge
Sotus daržovių troškinys moliūge
Sotus daržovių troškinys moliūge
Autorius apie receptą: Į troškinį dedu viską, ką turiu namuose ir darže. Į troškinį dedu viską, ką turiu namuose ir darže. Rita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas moliūgų (nedidelio)
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
4 vienetai bulvių
2 vienetai pomidorų
50 gramų pupelių
0.5 vieneto saldžiosios paprikos
1 vienetas aitriosios paprikos
2 šakelės petražolių
2 šakelės raudonėlio
pagal skonį džiovintų grybų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis aliejaus
2 šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Užmerkiu pupeles per naktį. Verdu išmirkytas pupeles apie 10-12 min.
2.
Nuplaunu moliūgą, jo viršūnėlę nupjaunu, atsargiai išskobiu minkštimą, nes dalį jo panaudosiu troškiniui. Moliūgo vidų įtrinu druska ir pipirais.
3.
Bulves ir morkas nuplaunu, nuskutu ir supjaustau kubeliais. Saldžiąją ir aitriąją paprikas perpjaunu, išimu sėklytes, nuplaunu ir supjaustau smulkiais kubeliais. Nulupu svogūną, nuplaunu, supjaustau smulkiais griežinėliais. Pomidorus ir moliūgo minkštimą supjaustau nedideliais kubeliais. Petražoles ir raudonėlį susmulkinu. Susimalu džiovintus grybus.
4.
Sudedu į dubenį daržoves, grybus, žalumynus ir pupeles, beriu druskos, pipirų, įpilu aliejaus, permaišau ir sudedu į paruoštą moliūgą. Aliejaus pilu labai mažai, nes noriu, kad daržovės išsitroškintų savo sultyse. Moliūgą uždengiu nupjauta dalimi ir dedu kepti.
5.
Kepu 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min, tada dangtelį nuimu, uždedu ant troškinio 2 šaukštus grietinės ir dar kepu 5 min. Palaikau išjungtoje orkaitėje dar 10 min ir tada jau valgome.
Patarimai:
Vietoj grietinės galima užsidėti jogurtinį padažą arba tarkuotą sūrį.
AUTORIUS: Rita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Dalia
2020-10-20 15:36
Kada pavaišinsi? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital