Sotus bulvių apkepas su virtais kiaušiniais ir rūkyta mėsyte

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Sotus bulvių apkepas su virtais kiaušiniais ir rūkyta mėsyte
Autorius apie receptą: Šį keistą ir labai neįprastą receptą saugojau būtent šioms dienoms. Po Velykų likę virti ir marginti kiaušiniai dažnam kelia galvos skausmą. Ir baisiausia, kas gali Šį keistą ir labai neįprastą receptą saugojau būtent šioms dienoms. Po Velykų likę virti ir marginti kiaušiniai dažnam kelia galvos skausmą. Ir baisiausia, kas gali nutikti, nutinka – jie iškeliauja į šiukšliadėžes. O yra būdas juos suvalgyti nepjaustant į pikantiškas salotas, o dar ir kartu su dažnai po Velykų liekančiais rūkytos mėsos likučiais. Variacijų labai daug, bet pagrindiniai produktai šiam apkepui yra trys – bulvės, virti kiaušiniai ir rūkyta mėsa, bet kokia – tiek šalto, tiek karšto rūkymo, liesesnė ar riebi, kaip kam skaniau. Ir dar vienas privalomas reikalas yra aštri nata. Apkepą kepu moliniame inde su dangčiu, tiks ir špižinis, ir stiklinis, svarbu, kad jis būtų atsparus labai aukštai temperatūrai ir kad dangtis būtų pakankamai sandarus. O jei apie skonį, tai jis mena ispanišką tortiliją, kaimišką kiaušinienę su bulvėmis ir lašinukais ar tiesiog omletą. Neįtikėtina, bet virtas kiaušinis apkepe tarsi išsilieja, greičiausiai tai įvyksta dėl labai didelės kaitros, na, bet apie viską iš eilės. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
12 vienetų bulvių (nedidelių)
6 vienetai kiaušinių (virtų)
2 vienetai svogūnų (nedidelių)
200 gramų rūkytos mėsos
200 mililitrų grietinės (arba grietinėlės, arba riebaus jogurto)
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio džiovintų krapų
Garnyrui:
šiek tiek marinuotų agurkų (arba raugintų kopūstų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves nuskutu ir supjaustau perpus, jei turiu didesnes – pjaustau į keturias dalis. Svogūnus nulupu ir supjaustau stambiais kubeliais. Taip pat stambiai supjaustau mėsą.
2.
Kiaušinius nulupu, sudedu į lėkštę ir šakute sugrūdu (galima tarkuoti stambia tarka, bet tikrai nebūtina naudoti papildomo rakando).
3.
Į kepimo indą sluoksniuoju pusę bulvių, svogūnų, mėsos ir kiaušinių ir vėl tokia pačia tvarka likusias puses.
4.
Padažui renkuosi dešimties procentų grietinėlę, nors pats gardžiausias visgi yra tikros kaimiškos grietinės užpilas. Jei kepimo dieną turiu graikiško jogurto, labai tinka ir jis. Grietinėlę tiesiog tolygiai užpilu ant ruošinio, jei naudoju grietinę ar jogurtą, prieš dedant į indą, išsuku šaukštu, kad konsistencija taptų skystesnė.
5.
Beriu prieskonius, pasūdau, dengiu dangtį ir dedu į orkaitės vidurį. Jungiu 230C kaitrą ir nustatau laikmatyje 1h kepimo režimu “viršus – apačia“.
6.
Variacijos – svogūnus galima keisti stambiais šiaudeliais pjaustytais baltagūžiais kopūstais. Apkepe labai dera fermentinis sūris ir džiovini pomidorai. Iškepusį apkepą galima pabarstyti kapotais petražolių ir kalendrų lapeliais.
7.
Apkepą tiekiu karštą su marinuotomis ar fermentuotomis daržovėmis.
Patarimai:
Stengiuosi gaminti tiek, kiek suvalgysime iškart, pašildytas apkepas nebe toks gardus.
Nuotraukoje rūkyta mėsa nėra sudegusi, ji tokia buvo iki kepant, nes tai mūsų pačių brandinta, sūdyta ir tikram dūme rūkyta briediena.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital