Sotus bulvių apkepas su sūriu

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Sotus bulvių apkepas su sūriu
Autorius apie receptą: Sotus, švelnaus skonio ir gardus bulvių apkepas. Galima valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip garnyrą prie mėsos - abiem atvejais labai skanu! Ypač skanu iš šviežių Sotus, švelnaus skonio ir gardus bulvių apkepas. Galima valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip garnyrą prie mėsos - abiem atvejais labai skanu! Ypač skanu iš šviežių bulvių. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas bulvių
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų fermentinio sūrio
100 gramų sviesto (pjaustyto mažais gabaliukais)
2 vienetai svogūnų (didelių)
2 saujos maltų džiūvėsėlių
4 skiltelės česnako
1 saujelė krapų (šviežių, smulkintų)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį džiovintas rozmarinas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves verdame su lupenomis apie 20 - 25 minutes, jų nereikia pervirti, nes dar keps orkaitėje. Jei norite virti be lupenų, tuomet virimo laikas bus dar trumpesnis.
2.
Išvirusias bulves supjaustome vidutinio storio griežinėliais.
3.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir apkepame įkaitintoje keptuvėje kol gražiai pagels.
4.
Į dubenėlį išspaudžiame česnaką, įpilame grietinėlę, pagardiname druska, pipirais ir rozmarinu. Viską gerai sumaišome.
5.
Sūrį sutarkuojame, sviestą supjaustome gabaliukais,
6.
Kepimo formą ištepame sviestu, dedame sluoksnį bulvių, svogūno, sviesto gabaliukų, užpilame šiek tiek grietinėlės su prieskoniais, pabarstome džiuvesėliais ir sūriu. Sluoksniuojame vėl nuo pradžios iki kol baigsis visi produktai. Pabaigai užpilame likusią grietinėlę ir pabarstome sūriu.
7.
Kepame įkaitintoje iki 190 C laipsnių orkaitėje apie 30 min arba kol viršus gražiai apskrunda.
8.
Iškepusį apkepą pabarstome krapais. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital