Sotus bulvių apkepas su malta mėsa, voveraitėmis ir sūriu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Sotus bulvių apkepas su malta mėsa, voveraitėmis ir sūriu
Autorius apie receptą: Labai skanus ir sotus apkepas. Labai skanus ir sotus apkepas. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 ir 1/5 kilogramo bulvių (šviežių, svoris jau nuluptų)
450 gramų maltos mėsos (naudojau kiaulieną su vištiena)
200 gramų voveraičių (apytikriai)
150 gramų sūrio (tarkuoto)
1 vienetas svogūnų (didelio)
2 vienetai kiaušinių
1 pundelis žalumynų
1 šlakelis aliejaus
2 šaukštai grietinės (apytikriai)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Voveraites nuvalyti, nuplauti ir nusausinti.
2.
Svogūną susmulkinti.
3.
Į keptuvę dėti sviesto, ištirpinti, sudėti voveraites ir pusę supjaustyto svogūno, apkepti. Pabarstyti druska, pipirais. Atidėti atvėsti.
4.
Žalumynus susmulkinti.
5.
Į dubenį dėti maltą mėsą, suberti likusį svogūną, žalumynus, druską, pipirus, voveraites ir išmaišyti.
6.
Bulves nulupti, sutarkuoti stambia tarka ir nusunkit rankomis. Bulvių masę padalinti į dvi dalis.
7.
Į vieną dubenį su bulvių mase įmušti kiaušinį, įberti druskos, pipirų.
8.
Kepimo indą aptepti aliejumi, sudėti bulvių masę. Tuomet sudėti maltą mėsą su voveraitėmis, išlyginti per visą plotį.
9.
Į kitą dubenį su bulvių mase įmušti kiaušinį, įdėti grietinės, suberti sūrį, pabarstyti druska, pipirais ir uždėti ant maltos mėsos sluoksnio.
10.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1.30 valandos. Tiekti su grietine.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Danutė
2022-07-13 15:12
Bulvės virtos,kiek suprantu? ATSAKYTI
Austėja
2022-07-13 17:38
Nevirtos :) ATSAKYTI
Ausra
2022-06-15 20:12
Nu kad sotus, tikrai pritariu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital