Sotus bulvių apkepas su Bešamelio padažu

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Bulvių apkepas su Bešamelio padažu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šis apkepas man be galo patinka. Jis tikrai sotus, švelnaus skonio ir tiesiog nuodėmingai gardus. Labai labai rekomenduoju išbandyti! Šis apkepas man be galo patinka. Jis tikrai sotus, švelnaus skonio ir tiesiog nuodėmingai gardus. Labai labai rekomenduoju išbandyti! Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas bulvių (vidutinio dydžio, tvirtų)
200 gramų čederio sūrio (arba paprasto fermentinio sūrio)
Padažui:
1 litras pieno
8 šaukštai miltų
80 gramų sviesto
2 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio malto muskato
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sūrį smulkiai sutarkuokite, o bulves nuskuskite ir supjaustykite plonomis, daugmaž 2-3 mm storio riekelėmis. Perplaukite jas šaltu vandeniu, kad neliktų krakmolo pertekliaus, ir gerai nuvarvinkite kiaurasamtyje.
2.
Padažui pirmiausia storadugniame puode ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite miltus. Kepkite neilgai, kokias 2-3 minutes, iki kol miltai paskleis malonų riešutinį kvapą. Supilkite pieną ir nuolat maišant šluotele kaitinkite iki užvirimo. Padažas po truputį ims tirštėti. Kai užvirs, padažą paskaninkite druska, pipirais, muskato riešutu, smulkiai sukapotu česnaku ir pakaitinkite dar 2-3 minutes ant nedidelės ugnies. Bešamelio padažas turėtų būti gana tirštas.
3.
Šiltu padažu ištepkite kepimo indo dugną, šonus. Geriausia naudoti stiklinį arba keramikinį kepimo indą, nes jie kaista tolygiau, bet jeigu neturite, tiks ir paprasta kepimo forma.
4.
Ant padažo sudėkite bulvių sluoksnį. Bulvių riekeles dėliokite taip, kad kraštukai persidengtų, kaip žvyneliai. Bulves dosniai aptepkite padažu ir pabarstykite dalimi tarkuoto sūrio.
5.
Taip susluoksniuokite visą apkepą. Paskutinis sluoksnis turi būti padažo ir tada - tarkuoto sūrio. Kepimo indą uždenkite folijos lakštu.
6.
Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą (arba iki kol bulvės suminkštės - patikrinkite šakute ar peiliu, kilstelėję folijos kraštą).
7.
Foliją nuimkite, orkaitės temperatūrą padidinkite iki 200 laipsnių ir pakepkite dar 10-15 minučių, kad apkepo viršus apskrustų. Skanaus!
AUTORIUS: Reda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Anonimas
2018-09-10 17:38
Padažas gavosi labai tirštas, nors miltų dėjau 1 šaukštu mažiau,buvo sunku paskirstyti ant bulvių. Bet labai skanu. ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2018-09-10 18:09
Tirštumas gali labai priklausyti nuo miltų rūšies, vieni tirština smarkiau, kiti mažiau. Jeigu labai sutirštėja, galima papildomai įpilti šiek tiek pieno ir praskiesti. Labai smagu skaityti, jog patiko :) Mums šis apkepas yra vienas mėgiamiausių :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis