Soti pupelių sriuba su daržovėmis

AUTORIUS:
Jolanta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Pupelių sriuba su daržovėmis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Pietums, kai nesinori mėsos, puikiai tinka ši vegetariška, bet soti ir labai skani pupelių ir daržovių sriuba. Lengva paruošti, nereikia jokių įmantrių ingredientų, tad ji Pietums, kai nesinori mėsos, puikiai tinka ši vegetariška, bet soti ir labai skani pupelių ir daržovių sriuba. Lengva paruošti, nereikia jokių įmantrių ingredientų, tad ji tikrai puikus pasirinkimas. (...daugiau) Jolanta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 litro daržovių sultinio
800 gramų konservuotų pupelių (baltųjų, 2 skardinių)
2 vienetai morkų
60 gramų špinatų (gali būti šaldyti)
2 vienetai salierų stiebų
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą, kuriame norite virti sriubą, pilti aliejų, įkaitinti.
2.
Svogūną smulkiai sukapoti, berti į puodą ir kepti apie 5 minutes iki kol taps skaidrūs.
3.
Česnaką smulkiai sukapoti, morkas ir salierus susmulkinti, sudėti į puodą su svogūnais, pabarstyti čiobreliu, raudonėliu, druską, pipirais ir pakepti dar apie 3 minutes. Tuomet supilti sultinį, sudėti pupeles ir užvirti ant didesnės kaitros. Kai užvirs, sumažinti kaitrą ir virti apie 15 - 20 minučių iki kol daržovės suminkštės. Jei norite skystesnės sriubos, galite pilti daugiau sultinio.
4.
Į puodą su sriuba sudėti špinatus, permaišyti ir nukelti nuo kaitros.
5.
Tiekiant, jei mėgstate, tinka pagardinti sūriu (puikiai tiks tarkuotas parmezanas ar paprastas fermentinis).
Patarimai:
Sausų pupelių naudojimas. Jei norite naudoti ne konservuotas pupeles, o sausas, tuomet prieš tai jas reikėtų paruošti. Šiai sriubai reikėtų apie 300 gramų sausų pupelių. Pupeles prieš naktį suberti į dubenį, užpilti vandeniu ir palikti brinkti visą naktį. Išbrinkusias pupeles sudėti į puodą, užpilti sultiniu ir pavirti apie 20 minučių. Tuomet į puodą berti keptuvėje apkeptus svogūnus, česnakus, morkas, salierus, berti prieskonius ir virti kaip aprašyta recepte.
AUTORIUS: Jolanta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital