Soti lęšių sriuba su daržovėmis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Soti lęšių sriuba su daržovėmis
Autorius apie receptą: Lęšių sriuba su daržovėmis yra ne tik labai sveika, bet ir nuostabios raudonos/oranžinės spalvos. Šios sriubos skonis kiek primena pomidorų sriubą, kadangi naudojau keturis Lęšių sriuba su daržovėmis yra ne tik labai sveika, bet ir nuostabios raudonos/oranžinės spalvos. Šios sriubos skonis kiek primena pomidorų sriubą, kadangi naudojau keturis pomidorus. Žinoma, daržoves sriubai galite rinktis pagal savo nuožiūrą. Galite dėti mažiau pomidorų, paprikų, daugiau morkų, česnako ir t.t. Į sriubą taip pat papildomai galite įdėti bulvių. Jei norite, trintos sriubos, tuomet sutrinkite ne tik daržoves, bet ir išvirtus lęšius. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
4 vienetai pomidorų (vidutinio dydžio)
2 stiklinės daržovių sultinio (arba 1 sultinio kubelio + karšto vandens)
1 stiklinė geltonieji lęšiai (nevirtų)
2 vienetai svogūnų (vidutinio dydžio)
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas žaliosios paprikos
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas salierų stiebų
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
2/3 šaukštelio maltos ciberžolės
0.5 šaukštelio druskos (apytikriai, pagal skonį)
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį vandens (šalto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Lęšius užpilame šaltu vandeniu ir paliekame brinkti bent kelias valandas, o geriausia pernakt.
2.
Morkas ir svogūnus nulupame, supjaustome mažais kubeliais. Pomidorus, paprikas ir salierą taip pat susmulkiname mažais kubeliais. Česnako skilteles nulupame, susmulkiname.
3.
Didelėje keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ant aukštesnės vidutinės ugnies. Sudedame visas daržoves ir kepiname, vis pamaišant, kol daržovės suminkštėja.
4.
Daržoves sutriname trintuvu arba kokteilių plakiklyje.
5.
Į puodą supilame sutrintas daržoves, išbrinkusius lęšius ir sultinį. Įpilame vandens. Vandens kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo norėsite sriubos.
6.
Sriubą kaitiname ant vidutinės aukštesnės ugnies, kol užverda. Tada verdame 20 minučių, pagardiname prieskoniais. Jei reikia įdedame daugiau druskos (pagal skonį).
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital