Soti daržovių sriuba su vištiena

AUTORIUS:
Virtuve_N ,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Soti daržovių sriuba su vištiena
Soti daržovių sriuba su vištiena
Soti daržovių sriuba su vištiena
Autorius apie receptą: Ši sriuba yra kupina sodraus skonio, aromatinga, sušildanti, o jei dar valgoma su skrudinta duonele – puikiai atstos ir pagrindinį patiekalą. Sriubos pagrindą sudaro pomidorai, Ši sriuba yra kupina sodraus skonio, aromatinga, sušildanti, o jei dar valgoma su skrudinta duonele – puikiai atstos ir pagrindinį patiekalą. Sriubos pagrindą sudaro pomidorai, tačiau labai tinka paprikos, o kitas daržoves galima rinktis tiesiog pagal tai, kas yra šaldytuve arba ką mėgstate.Šį kartą naudojau vištieną, tačiau ją tikrai galima keisti ir kita mėsa. Tačiau sriubai tikrai pakaktų sotumo bei skonio ir be jokios mėsos, tad tikrai galima virti ir vegetarišką versiją, tik tokiu atveju, jei norisi išlaikyti tirštumą, reiktų dėti didesnį kiekį daržovių. (...daugiau) Virtuve_N
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 litrai daržovių sultinio
500 gramų vištienos krūtinėlės
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse
300 gramų konservuotų pupelių (sviestinių)
2 vienetai morkų
0.5 vieneto raudonosios paprikos (didelės)
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
2 šaukštai baziliko (šviežio)
2 šaukštai petražolių (šviežių)
1 šaukštas raudonėlio (šviežio)
1 šaukštas pomidorų pastos
1 šaukštelis česnakinės druskos
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į didelį puodą pilti sultinį, užvirti.
2.
Nedideliais gabalėliais supjaustyti konservuotus pomidorus ir supilame į sultinį, dėti pomidorų pastą (pradedame nuo 1 v.š. ir ragaujame, kiek dar "pomidoriško" skonio norisi), virti ant vidutinės kaitros.
3.
Supjaustyti daržoves – svogūnus nedidelėmis skiltelėmis, paprikas šiaudeliais, morkas kubeliais.
4.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, tuomet berti svogūnus ir kepti ant vidutinės kaitros keletą minučių, kol šie taps skaidrūs. Tuomet suberti morkas, papriką, berti 0.5 šaukštelio česnakinės druskos ir vis pamaišant kepti dar apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės ir paskleis aromatą.
5.
Paruoštas daržovės suberti į puodą su sultiniu.
6.
Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais.
7.
Keptuvę, kurioje kepė daržovės, pravalyti popieriniu rankšluosčiu, vėl įkaitinti šiek tiek aliejaus ir suberti vištieną, berti likusią 0.5 šaukštelio druskos ir vis pavartant kepti ant aukštesnės nei vidutinė kaitros apie 5-7 minutes, kol vištiena iš visų pusių lengvai apskrus. Tuomet sudėti į puodą ir virti dar 2-3 minutes, supilti nukoštas sviestines pupeles, virti dar minutę ir išjungti kaitrą.
8.
Prieskonines žoleles sukapoti ir suberti į sriubą, tuomet smulkiai supjaustyti česnaką (galima sutrinti spaustuvu) ir dėti į sriubą, gerai išmaišyti, uždengti puodą dangčiu ir leisti 10 minučių pastovėti, kad susijungtų skoniai.
Patarimai:
Šviežius žalumynus galima keisti džiovintomis žolelėmis, tik mažesniais kiekiais. Arbatinis šaukštelis džiovintų žolelių daugmaž atitinka valgomąjį šaukštą šviežių raudonėlių, pusantro a. š. – valgomąjį šaukštą šviežio baziliko ir petražolių
AUTORIUS: Virtuve_N
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital