Sostinės keksas

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Sostinės keksas
Autorius apie receptą: Šaltais žiemos vakarais sušilkime su puodeliu karštos arbatos ir gabaliuku kvapnaus, saldaus, su traškia plutele kekso, iškepto pagal senąjį tradicinį receptą. Šaltais žiemos vakarais sušilkime su puodeliu karštos arbatos ir gabaliuku kvapnaus, saldaus, su traškia plutele kekso, iškepto pagal senąjį tradicinį receptą. Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
240 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
175 gramai sviesto (kambario temperatūros)
175 gramai razinų (mišinio)
150 gramų cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis vanilės
Papuošimui:
pagal poreikį cukraus pudros
šiek tiek mėtų
Papildomai:
šiek tiek sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Razinas užpilame karštu vandeniu ir paliekame brinkti apie 20 min. Vandenį nupilame, razinas nuplauname ir paliekame nuvarvėti.
2.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišome. Beriame druską ir razinas, išmaišome. Beriame miltus, kepimo miltelius, vanilę ir vėl viską išmaišome.
3.
Tešlą pilame į sviestu išteptą kepimo formą.
4.
Kepame iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60 min. Mediniu iešmeliu patikriname, ar iškepė - įsmeigus ir ištraukus jis turi likti švarus švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepame dar 5 min ir vėl tikriname. Kuo kepimo forma yra aukštesnė ir siauresnė, tuo keksas ilgiau keps.
5.
Šiek tiek atvėsusį keksą apibarstome cukraus pudra ir papuošiame mėtų lapeliais.
Patarimai:
Kepimo forma apie 22 cm skersmens.
AUTORIUS: Olga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Loreta
2022-12-18 08:57
Labai skanus keksas iš tarybinių laikų knygos. Puikaus skonio. Idealus keksas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital