Meksikietiška tortilijų sriuba "Sopa Azteca"

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Tortilijų sriuba
Tortilijų sriuba
Tortilijų sriuba
Autorius apie receptą: Sopa Azteca, tai labai įdomi, be galo skani ir labai paprastai paruošiama sriuba. Sopa Azteca pagaminti prireiks itin nedaug ingredientų, o tiems, kas negali nė dienos be mėsos, Sopa Azteca, tai labai įdomi, be galo skani ir labai paprastai paruošiama sriuba. Sopa Azteca pagaminti prireiks itin nedaug ingredientų, o tiems, kas negali nė dienos be mėsos, siūlau papildomai įdėti virtos ar keptos, suplėšytos ar susmulkintos vištienos ar kitos mėgstamos mėsos. Ir dar, truputį apie sriubos ingredientus. Panela sūrio skonis primena labai lengvo, minkšto ir puraus varškės sūrio skonį. Jei niekada nesate girdėję, matę ir valgę meksikietiško tipo sūrių, juos galite pakeisti minkštu varškės sūriu. Žinoma, naudojant varškės sūrį skonis nebus tas pats, bet panašumas tikrai yra. Taip pat, jei turite dvejonių, kas yra čili pasilla pipiras, neradus jo parduotuvėje, šį pipirą galima pakeisti kitu džiovintu, neaštriu (arba aštriu, jei mėgstate) pipiru. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų pomidorų
500 mililitrų vandens (karšto)
150 gramų panela sūris (ar minkšto varškės sūrio)
4 vienetai tortilijų (mažų, kukurūzų miltų)
1 vienetas avokadų (nedidelio)
2 vienetai džiovinti čili pasilla pipirai (ar kitų neaštrių džiovintų pipirų)
0.5 vieneto svogūnų (nedidelių)
2 skiltelės česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2/3 vieneto sultinio kubelių (vištienos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Keptuvėje įkaitiname aliejų (~2 cm) ant aukštesnės vidutinės ugnies. Tortilijas supjaustome ilgomis juostelėmis (~1 cm pločio). Čili pipirus supjaustome labai plonomis juostelėmis, sėklytes išmetame. Pusę tortilijų juostelių sudedame į įkaitintą aliejų ir kepame, kol tortilijos pasidaro traškios, tada sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Taip pat iškepame likusią dalį tortilijų. Į tą patį aliejų sudedame supjaustytas čili pipiro juosteles, pakepiname ~10 sekundžių ir sudedame ant popierinio rankšluosčio.
2.
Į kokteilinę sudedame pomidorus, nuluptą svogūną ir česnako skilteles, sutriname iki vientisos masės.
3.
Karštame vandenyje ištirpdome vištienos sultinio kubelį.
4.
Puode įkaitiname 1 valg. š. alyvuogių aliejaus ant vidutinės stipresnės ugnies. Ant puodo uždedame sietelį, į jį supilame sutrintus pomidorus ir triname šaukštu tol, kol sietelyje lieka tik pomidorų sėklytės ir odelės. Per sietelį taip pat supilame ir vištienos sultinį, dar patriname pomidorus likusius sietelyje.
5.
Sriubą verdame ~10 min, kol sriuba įgauna gražią raudoną spalvą. Pagardiname druska, pipirais pagal skonį.
6.
Panela sūrį supjaustome kubeliais, avokadą supjautome plonomis skiltelėmis.
7.
Sriubą supilstome į dubenėlius, sudedame apkepintas tortilijų juosteles, sūrį, avokadą ir apkepintus čili pipirus. Skanaus! Sriubą galite pagardinti grietine.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital